A mezőny első fele a cél röplabdázóinknál

A mezőny első fele a cél röplabdázóinknál

Szerdán este 8-tól női röplabdázóink számára is megkezdődik a 2022-2023-as idény. Igaz a bajnokság csak jövő vasárnap rajtol, de a Magyar Kupában már most bemutatkozunk a TFSE ellen. Péter Krisztina szakosztályvezetőnkkel beszélgettünk a célokról!

A hosszú felkészülés után elkezdődik a szezon felnőtt röplabdázóink számára. Szakosztályvezetőként, hogy várod ezt az idényt?

Ahogy tavaly vége lett az utolsó mérkőzésnek, onnantól kezdve már elkezdtük a munkát az idei szezonra. Mind a játékoskeret kialakításában, mind abban, hogy a csarnokot felkészítsük az NB I-re. Úgy gondolom, hogy nagyon jó mentalitású és képességű játékosokkal bővült a meglévő keretünk. Csak két játékos volt, aki munka vagy iskola miatt nem tudta vállalni ezt az idényt. Augusztusban kezdték el a lányok a munkát. Az alapozás alatt az is cél volt, hogy kicsit összeszokjon a csapat. Nagyjából három hete elkezdtük a felkészülési mérkőzéseket is. Itt is az a cél, hogy összekovácsolódjanak a lányok. Már nagyon várjuk az első tétmeccsünket a Magyar Kupában.

Ahol holnap és jövő szerdán is az a TFSE lesz az ellenfél, amely ellen október 16-án kezdjük a bajnokságot. Így tulajdonképpen másfél hét alatt háromszor találkozunk velük. Mennyire nehéz feladat ilyen rövid idő alatt háromszor is megmérkőzni ugyanazon ellenfél ellen?

A Magyar Kupát is nagyon várjuk, hogy meddig tudunk eljutni évről-évre. Ez most egy fura helyzet, hogy éppen az lesz a riválisunk, amely ellen jövő vasárnap a bajnokságot is kezdjük. Szerintem ez mindkét együttes számára jó erőfelmérő lesz. Aztán hogy miként sütjük el a puskaporunkat, azt majd meglátjuk. Nekem a TF kicsit „fekete ló”. Tavaly azért a legjobb három csapatban benne voltak és nekik is csak egy mérkőzésen múlt, hogy feljussanak az Extraligába. Új edzővel vágnak neki a szezonnak, szerintem jó keretük van. A kupa érdekessége, hogy a párharc győztese a Békéscsabával fog megmérkőzni. Ez is lehet motiváló, de úgy gondolom, hogy a fő irányvonal a bajnokság 1. fordulója lesz számunkra.

Az újonc csapatnak általában a bennmaradás a célja, de többször beszéltük már, hogy a BVSC-nek ennél komolyabb tervei vannak. Látva a felkészülést, te milyen eredménnyel lennél elégedett?

Én azt gondolom, ha a csapatunk teljesen összeáll, akkor a bajnokság elejére sorolnám őket. Szerintem ez az első pár hétben még nem fog feltétlenül kijönni, de a befektetett munka és az, hogy egymásért tudunk küzdeni, az megtérülhet. Én nem féltem a lányokat. Így a szezon elején azt mondanám, hogy a középmezőny elejére sorolnám a csapatunkat.

Sok sikert kívánunk, hogy ezt a lányok elérjék! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay