Röplabdázóink is Európa-bajnokságon bizonyíthatnak

Röplabdázóink is Európa-bajnokságon bizonyíthatnak

Szombaton rajtol a magyar-szlovák közös rendezésű U16-os Európa-bajnokság, és két játékosunk is bekerült a szűk válogatott keretbe. Nagy siker fiatal szakosztályunk életében, hogy a BVSC is képviselteti magát a kontinensviadalon!

Bár pontos dátumot nem találtunk, hogy mikor szerepelt BVSC-s röplabdázó utoljára világversenyen, az biztos, hogy szakosztályunk újra indulása óta nem volt erre példa. Így mindenképp nagy szó, hogy a klubnál folyó nevelő munkának már most meglett a gyümölcse, ugyanis Báder Júlia és Botyánszki Fanni bekerült a részben hazai rendezésű U16-os Európa-bajnokságra készülő magyar keretbe. Mindketten húzóemberei voltak az elmúlt szezonban is csapatunknak, hiszen tagjai voltak az U15-ös országos bajnokságon bronzérmet szerző együttesünknek. Továbbá strandröplabdában is jeleskedtek az utóbbi években, hiszen U14-ben bajnokok voltak, míg az U16-osok között tavaly ezüstérmet nyertek.

„Juli nagyon jó csapatjátékos, aki odafigyel a társaira és segíti őket. Fanni szintén remek mentalitású leányzó. Neki talán a vérében is van a röplabda, köszönhetően röplabdás múltú apukájának. Könnyen lát a pályán és jó választásai vannak, ezért nagyon ponterős tud lenni a mérkőzéseken. Ennek is köszönhető, hogy bármelyik korosztályban játszott ebben az évben, mindenhol húzóember tudott lenni a BVSC-ben is” – árulta el a lányok erősségeit szakosztályvezetőnk és edzőjük, Péter Krisztina.

Az U16-os válogatott Szlovákiában, majd Nyíregyházán is felkészülési mérkőzéseket tudott játszani a magyar-szlovák közös rendezésű kontinensviadal előtt. A mieink szombaton 17 óra 30 perckor kezdik a csoportkört Csehország ellen, majd Belgium és Lengyelország következik. Kedden szünnap jön, és végül Törökország, valamint Oroszország ellen zárja a magyar csapat a csoportkört.

A Hunvolley TV a magyar válogatott összes mérkőzését élőben közvetíti!

Hajrá lányok! Hajrá magyarok!

 

A magyar csapat programja:

Július 10. (szombat) 17:30 Magyarország–Csehország
Július 11. (vasárnap) 17:30 Magyarország–Belgium
Július 12. (hétfő) 17:30 Magyarország–Lengyelország
Július 14. (szerda) 17:30 Magyarország–Törökország
Július 15. (csütörtök) 17:30 Magyarország–Oroszország

 

Fotó: hunvolley.info

 

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay