Motiváltan és érmekkel tértek vissza a szinkronúszók

Motiváltan és érmekkel tértek vissza a szinkronúszók

Az utóbbi hetekben szinkronúszóink életébe is visszatértek a versenyek, ráadásul nagy örömünkre minden korosztályban szállították sportolóink az érmeket ezekről az eseményekről. Az újrakezdés kapcsán beszélgettünk szakosztályvezetőnkkel, Horváth Erikával.

A tavaly óta elhúzódó járványhelyzet szinkronúszóink életét is megnehezített, hiszen az edzéseken túl elmaradtak számukra a komolyabb megmérettetések. Az áprilisban rendezett országos bajnokságokon azonban nem látszott a hosszú kihagyás, hiszen minden korosztályban a gyerektől a mastersig szállították sportolóink az érmeket. Az ob-kat így 7 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel, továbbá értékes helyezésekkel zárták a mieink.

„Nagyon motiváltan vártuk ezeket a versenyeket a hosszú szünet után. Ez pedig nagyon látszott a csapaton, hiszen minden korosztályban érmeket nyertünk. A felnőtteknél a rövid program kivételével minden csapatszámban diadalmaskodtunk. Ráadásul az elmúlt egy évben új programot csináltunk kombinációs kűrben és highlight-ban is. Ezeket pedig nagyon jól fogadták a pontozóbírók. Juniorban igaz megfogyatkozott a korosztály, mert többen már a felnőtt csapatot erősítették, de ott is sikerült új embereket beépíteni, és megújítani a kűröket. Itt csapatban csak kicsivel maradtunk le a nagy riválisunktól a H2O-tól. Valamint új páros alakult, Batizi Hanga és Kecskés Kira Olimpia személyében, akik szintén egyből a második helyen végeztek” – értékelte szakosztályvezetőnk, Horváth Erika az országos bajnokságot.

A legfiatalabbaknál sem maradtunk érmek nélkül, míg mastersben két aranyérmet is szereztek sportolóink.

„Az utánpótlás idáig is jól szerepelt, de most kezd igazán beérni ez a korosztály. Itt már kötelező gyakorlatokat kell bemutatni, amelyek nagyon nehezek. A mi vizünk viszont elég hűvös ahhoz, hogy ezeket órákon át tudjuk gyakorolni. Így mi általában mindig egy közepes kötelező gyakorlatos egyesület leszünk. Kűrben viszont nagyon jól dolgoznak a lányok és amiben elindultak itt, azt meg is nyerték és csak a kötelezők miatt zártunk összességében a második helyen.”

Sportolóink teljesítményét jól mutatja, hogy az országos bajnokság után a Pécsen rendezett Hullám Kupáról is remek eredményekkel térhettek haza.

„Itt nem kellett kötelező gyakorlatot bemutatni, hanem a pandémiás helyzet miatt csak kűrversenyeket írtak ki. Amiben pedig elindultunk, azt meg is nyertük, így elhoztuk a Hullám Kupát. Ez pedig nagy motivációt ad a lányoknak. A következő időszakban hosszú idő után először nemzetközi versenyen is megnézhetjük, hogy hol tartunk. A felnőtt korosztály majd Rijekában indul június első hétvégéjén, közben pedig itthon az utánpótlás az Orka Kupán szerepel. Végül július elején rendezik a szezonzáró versenyt, a Hungarian Opent, ahol külföldi sportolók is indulhatnak. Meglátjuk, hogy ott milyen lesz a mezőny.”

Sok sikert kívánunk szinkronúszóinknak a következő időszak versenyein is!

 

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay