Bronzérmes lett sportolónk az Európa-bajnokságon

Bronzérmes lett sportolónk az Európa-bajnokságon

Csilling Katalin a harmadik helyen zárt a szinkronúszó-válogatottal a budapesti vizes Európa-bajnokság highlight kűrjében. Magyarok korábban még nem szereztek érmet ebben a sportágban világversenyen!

A magyar csapat Barta Niké, Csilling Katalin, Farkas Linda, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hatala Hanna, Hungler Szabina, Regényi Adelin, Rényi Luca, Szabó Anna összeállításban indult a Duna Arénában rendezett Európa-bajnokságon, és a retró korszakot idézve Bonnie Tyler „Holding out for a hero” című számára mutatta be gyakorlatát, amelyre 79,1000 pontot kapott. A válogatott először nyert érmet szinkronúszásban világversenyen.

Igaz ebben a versenyszámban csak három csapat nevezett, de a mieink eredményének az értékét a magas pontszám adja.

„Leírhatatlan az az érzés, amit most mindannyian átélünk, hogy érmesek lehetünk egy Európa-bajnokságon. Rengeteg munkát végeztünk, köszönet illet mindenkit, akik lehetővé tették, hogy a lezárások alatt is edzhessünk, mert ez rendkívül sokat jelentett nekünk. A pontszám kifejezetten magas a mi csapatunk szempontjából, ami nagyszerű visszajelzés és hatalmas lökést jelent a jövőre nézve. Nem szabad elfelejteni, hogy a lányok fele 2004-es vagy 2005-ös születésű, és vannak 2003-asok, azaz a többség még utánpótláskorú. Ha továbbra is együtt maradunk, a sok közös készülés folyamán eljuthatunk oda, hogy a csapatversenyben is komolyabb eredményeket érhetünk el a következő években” – nyilatkozta az MTI-nek Rényi Luca csapatkapitány.

 

 

A világbajnokságon 2019-ben debütáló highlightban 2 perc 30 másodpercük van a csapatoknak, hogy bemutassák gyakorlatukat, amelyekben sokkal inkább az akrobatikus, látványosabb, közönségszórakoztatóbb, kevésbé művészi elemek szerepelnek. Két éve 77,5667 pontot kapott a gyakorlatára a magyar csapat, így ehhez képest is sikerült már előre lépni.

Gratulálunk a csapatnak és külön sportolónknak, Csilling Katalinnak is!

Forrás, fotók: MTI / Kovács Tamás

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay