Nyolc BVSC-s úszó szerepelhet a vb-n – edzői várakozások

Nyolc BVSC-s úszó szerepelhet a vb-n – edzői várakozások

Az utóbbi napokban már bemutattuk a vizes vb-n szereplő úszócsapatunkat interjúsorozatunkban, ezúttal pedig az edzőket kérdeztük a tanítványokról. Ráadásul jó hír a világbajnokság előtt, hogy két fővel bővült a BVSC-s különítmény!

Szakosztályvezetőnk, Nagy Péter két tanítványával is készült a hazai világversenyre. Bohus Richárd már rutinos résztvevő, Török Dominik viszont első vb-jén szerepelhet.

Bohus Richárd: „Nehéz éve volt, de ez persze senkit nem érdekel ilyenkor. Úgy érzem, hogy mentálisan nagyon jó állapotban van. Számára rögtön az első napon a 4x100 méteres gyorsváltó lesz a fő szám. Ott legidősebb versenyzőként nyugtathatja majd társait és benne van az a plusz faktor, amellyel hozzásegítheti a csapatot egy jó eredményhez.”

Török Dominik: „Nagyon sokat javult az utóbbi időben, ezt jól mutatja egyéni csúcsa az országos bajnokságon 200 méter vegyesen, amellyel kiharcolta a kvalifikációt. Kicsit engem is meglepett vele, hiszen 20 éves és van még ideje. Ennek ellenére nagyon jó tapasztalatszerzési lehetőség lesz számára a vb. Jó formában van és remélhetőleg tovább javít majd egyéni legjobbján.”

Plagányi Zsoltnak három tanítványa is szerepel majd a hazai vizes vb-n. Mindhárman ott voltak már tavaly Tokióban is, de Kovács Benedek és Takács Tamás számára ez lesz az első világbajnokság.

Kovács Benedek: „Úgy láttam az edzéseken, hogy jó formában van és akár meglepetést is okozhat. Nagy bravúr lenne tőle, ha 100 vagy 200 méter háton középdöntőt úszna a sűrű mezőnyben, de szerintem képes lehet rá.”

Németh Nándor: „Kemény mezőny vár Nándira gyorson, ahol remélhetőleg maximális teljesítményre lesz képes. Már nem csak a 100 méter, hanem a 200 is kiemelten fontos számára. Szeretnénk mindkét távon, hogy jó eredményt érjen el.”

Takács Tamás: „Neki egyéniben 100 méter mellen az a cél, hogy a lehető legjobb időt ússza. Ha ez sikerül, azzal elégedettek leszünk, és reményeink szerint a 4x100 méteres vegyes váltóval is elindulhat, ahol ráadásul akár 3 BVSC-s is úszhat majd, ha nevezve lesz a csapat.”

Bernek Péter tavaly még versenyzőként lehetett ott az olimpián, ezúttal viszont már Késely Ajna edzőjeként debütálhat világversenyen.

Késely Ajna: „Jó formában van Ajna és sokat változott az ob-hoz képest. Sok problémát megoldott, ami hátráltatta őt. A legfontosabb, hogy túllépjen a saját félelmein és a felszabadult úszás a cél. Lényeges lesz számára az első napon a 400 méter gyors előfutama, hogy azt sikeresen abszolválja, mert az lendületet adhat neki a folytatásra. Fura lesz számomra is ez a verseny, mert eddig megszoktam, hogy rajtam múlik a medencében az eredmény, most viszont ott már nem tudok hozzátenni. Remélem, hogy pozitív visszacsatolást kapunk a közös munkáról.”

A világbajnokság előtt érkezett a jó hír, hogy bővült úszócsapatunk, ugyanis Holló Balázs (400 m vegyes) és Békési Eszter (100 m mell) is BVSC-s színekben folytatja pályafutását, így összesen nyolc sportolónkért szoríthatunk majd a Duna Arénában!

Sok sikert kívánunk mindenkinek!

Hasonló cikkek

Amerika Kapitány

Aláírt Bernek Péter

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay