„Szeretnék egy jó időt úszni” – Takács Tamás

„Szeretnék egy jó időt úszni” – Takács Tamás

Tavaly Európa-bajnokságon és olimpián is szerepelt már Takács Tamás, aki első világbajnokságára készül. Úszónk 100 méter mellen szeretne jó időt úszni és bízik benne, hogy a váltóban is bizonyíthat a vizes vb-n.

A tavalyi évben szerepeltél már világversenyen a Duna Arénában, az Európa-bajnokságon. Ezúttal viszont vb vár rátok, ráadásul szurkolók előtt. Te hogy várod ezt a világversenyt?

Nekem ez az első világbajnokságom lesz, ami mindenképpen új élményt tartogat számomra. Az olimpiához tudom csak hasonlítani, de ott ugye nem lehettek nézők. Úgyhogy mindenképpen nagy élmény lesz szerintem.

Egyéniben 100 méter mellen indulsz. Milyen célokat tűztél ki a vb előtt?

Előre nem szeretek semmit mondani. Abban azért bízom, hogy tudok egy olyan időt úszni, amelyre azt mondja a vezetőség, hogy álljunk fel a vegyes váltóval is a vb-n. Ugyanis ott szerintem akár döntőt is úszhatnánk, ami számomra hatalmas élmény lenne. A többiek biztos voltak már fináléban világversenyen, de az nagyon szuper lenne, ha meg tudnánk csinálni. Úgyhogy 100 méter mellen egyéniben szeretnék egy jó időt úszni.

Milyen formában érzed magad, akár az olimpia előtti időszakkal összehasonlítva?

Tokióra elég extrém módon készültünk, így szerintem az majd maximum a következő olimpián jön ki érzésre. Azt egyelőre nem tudom megmondani, hogy az idő most jobb lesz-e, mint tavaly, de az olimpia előtti érzés az egészen felülmúlhatatlan volt.

Mennyire vagy izgatott a hazai közönség miatt?

Megint csak az olimpiához tudnám hasonlítani ezt, amikor bementünk a váltóra, fel sem tudtam fogni, hogy mi már ott vagyunk és úszunk. Amikor előttem Ricsi úszott, akkor tudtam feldolgozni, hogy mi történik. Mivel itt hazai közönség lesz, így szerintem egyből amikor belépek kapcsolni fogok, hogy itt nekem szurkolnak leginkább a nézőtéren, és itt csinálni kell amiért jöttem!

Sok sikert kívánunk ehhez!

Tamás egyéni száma:

100 m mell – június 18. (szombat)

 

Fotó: Magyar Úszó Szövetség

Hasonló cikkek

Amerika Kapitány

Aláírt Bernek Péter

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay