„A vb-n számomra egyértelműen a váltó a fő versenyszám” – Bohus Richárd

„A vb-n számomra egyértelműen a váltó a fő versenyszám” – Bohus Richárd

Bohus Richárd már tapasztalt vb-résztvevő, ráadásul öt éve éppen hazai közönség előtt szerzett bronzérmet a 4x100-as gyorsváltóval. Sportolónk szeretne ismét jól úszni a csapattal és számára ez lesz a fő szám, rögtön az első napon!

Már csak két nap a szombati rajtig, hogy várod az újabb világversenyt a Duna Arénában?

Öt éve nagyon jól sikerült itthon a vb. Most még van pár napunk, ilyenkor érezzük már a stresszt, kicsit még szokni kell a légkört, hiszen régen voltunk ekkora versenyen. Ez az érzés viszont inkább izgatottság, mint izgulás.

Egyéniben 50 méter háton indulsz, valamint a 4x100-as gyorsváltó tagjaként is ott leszel. Milyen formában érzed magad?

Ugye a váltón rögtön az első nap túl leszünk, úgyhogy majd ott kiderül. Nehéz megmondani, mert ilyenkor kell egy verseny, ami visszajelzi, hogy pontosan milyen formában vagyunk. Erre most nem lesz lehetőségem, mert az első nap lesz a váltó, ahogy említettem, úgyhogy majd meglátjuk. Én amúgy jól érzem magam, az elmúlt pár napban különösen is érzékeltem, hogy közeledik a vb.

Nehezen indult az éved. Ez mennyire befolyásolta a felkészülésedet?

Valóban döcögősen indult, aztán a covid is bejött, úgyhogy mindenen is végig mentem, de hála Istennek ezeket a dolgokat tudtam korrigálni és úgy érzem, hogy elég jó formába kerültem. Nyilván ezekkel nem lehet kalkulálni. De ez bárkivel előfordulhat. Ennek valamiért most így kellett lennie.

Említetted már a váltót, öt éve azért a bronzéremmel magasra tettétek a lécet.

Ráadásul tavaly az olimpián is nagyon jól úsztunk és országos csúcsot értünk el. Most ugyanaz a váltó lesz, így én bízom abban, hogy egy jó eredményt el tudunk érni. Nem mondok semmit, de meg fogunk tenni mindent annak érdekében, hogy a lehető legjobban tudjunk majd úszni. A vb-n számomra egyértelműen ez lesz a fő versenyszám.

Az 50 hát pedig majd a bónusz lesz?

Igen az majd a hab a tortán lesz. Az 50 nyilván olyan, hogy vagy nagyon jól fog sikerülni, vagy pedig jön egy hullám és vége. Azt tehát nem tudom még, hogy milyen lesz, de abszolút a váltóra fókuszálok, mert ott szerintem nagyon jó esélyeink vannak. Ha pedig mindenki odateszi magát, jók lesznek a váltások, akkor szerintem nem lesz probléma.

Hosszú idő után ismét nézők előtt szerepelhettek nagy világversenyen. Ráadásul hazai közönség előtt. Ez mit ad számodra?

Nagyon sokat. Annyiszor mondtuk, hogy az egy hihetetlen élmény, amikor üvöltve ordít mindenki nekünk, hogy „hajrá, magyarok!”. Öt éve ez felejthetetlen élmény volt. Szerencsére ez a hangulat visszatér, mert tavaly az olimpián furcsa volt üres uszodában versenyezni. Most újra ott lesznek a szurkolók, akik ki tudják hozni belőlünk a maximumot.

Sok sikert kívánunk ehhez sportolónknak!

Ricsi egyéni száma:

50 m hát – június 24. (péntek)

 

Fotó: Magyar Úszó Szövetség

 

Hasonló cikkek

Amerika Kapitány

Aláírt Bernek Péter

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay