Jól sikerültek a korosztályos ob-k

Jól sikerültek a korosztályos ob-k

A hétvégén rendezték a kadet és junior párbajtőrözők és kardozók országos bajnokságát is. Nagy örömünkre több korosztályban is sikerült érmet szerezniük sportolóinknak, így várhatóan a vb-csapatban is ott lehetnek majd BVSC-s vívóink.

A kardozók a Vasas Pasaréti csarnokában küzdöttek meg a minél jobb helyezésekért az országos bajnokságon. Az első napon a kadet korosztályban Avarkeszi Dániel a hatodik, Papp Zsadány pedig a nyolcadik helyen végzett a férfiaknál. A végső ranglistán pedig Petrucz Mirkó korábbi eredményeinek köszönhetően a második lett, így ő szerepet kaphat majd jelen állás szerint a válogatottban.

Másnap a junior hölgyek szerepeltek jól. Bár a ranglistát magabiztosan vezető Szűcs Luca nem lépett pástra, de távollétében is örülhettünk érmeknek. Kobra Virág egészen a döntőig jutott, ahol végül 15-10-re kikapott Missurai Pálmától (Vasas). Brassai Dorottya szoros asszóban 15-13-ra maradt alul a legjobb négy között a végső győztes ellen, így ő bronzérmesként zárt. A ranglistán pedig nem nagy meglepetésre Szűcs végzett az első helyen.

 

 

A junior férfi párbajtőrözőknél két sportolónk is dobogóra állhatott a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Osman-Touson Maruán nagy csatában, 8-7-re kapott ki az elődöntőben Nagy Marcelltől (Vasas), míg Kó Ágoston a későbbi győztes Kovács Gergellyel (Alba Regia) szemben maradt alul 15-9-re, így mindketten bronzéremmel zárták az ob-t. A kadet korú Kó viszont ezzel a sikerével korosztálya ranglistáján bebiztosította második helyét, míg Maruán a juniorok között lett a második.

A nőknél Boros Berta menetelt a legtovább a junioroknál, ő végül hetedik lett. Az összesített rangsorban Tóth Jázmin végzett a harmadik helyen, így ő pályázhat a válogatott tagságra.

Az áprilisi kairói korosztályos világbajnokságon induló csapat pontos összetételéről még meg kell várni az elnökségi határozatot, valamint azt is, hogy egyáltalán a magyar csapat ott lesz-e majd a vb-n a pandémiás helyzet miatt. Utóbbiról várhatóan március 16-án születhet döntés.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

 

Fotók: Magyar VÍvó Szövetség / Kovács Márton

 

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay