Kvótával járó aranyérem

Kvótával járó aranyérem

Bár eddig is csak egy karnyújtásnyira volt Párizstól a férfi párbajtőr-válogatott, Heidenheimben a fiúk hivatalosan is megszerezték az olimpiai kvótát. Ráadásul Andrásfi Tiborék ezt egy szépen csillogó aranyéremmel biztosították be.

Egyéniben a legjobb 32-ig jutott a válogatott magja a Heidenheimben rendezett párbajtőr világkupán. Köztük volt Andrásfi Tibor is, akit London olimpiai bajnoka, a venezuelai Limardo állított meg. Azért annyira nem bánkódtunk az egyéni szereplés miatt, hiszen mindenki tudta, hogy a csapatverseny lesz a kulcs a németországi világkupán.

Itt pedig remekeltek a mieink. Kezdésként Brazíliát (45:28), majd Kanadát (45:30) sikerült legyőzni magabiztosan. A negyeddöntőben Kazahsztán következett, ahol Tibi szenzációs teljesítménnyel (+13-as mérleggel) vitte a hátán a csapatot a legjobb négy közé (45:28). De attól jó ez a csapat, hogy mindig van, aki elő tud lépni az Andrásfi, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely alkotta társaságból és kiemelkedőt tud nyújtani.

A legjobb négy között aztán következett az egyik nagy rivális Franciaország, ahol egy izgalmas asszó után 37:36-ra a mieink nyertek. Ezzel már bebiztosították olimpiai kvótájukat, így a fináléban jöhetett az örömvívás Japán ellen. A mieink pedig 37:30-ra diadalmaskodtak, így az olimpiai szereplést egy szépen csillogó aranyéremmel pecsételték meg!

„Egyéniben is jól ment a vívás, kevésen múlt a továbbjutásom, azt éreztem, hogy maradt még bennem bőven. Nagyon örülök, hogy csapatban is végig stabilan vívtam és sikerült húznom a fiúkat. A döntőre kicsit elfáradtam, de ez is ennek a négyesnek az erejét mutatja, hogy minden fajta felállásban jól tudunk vívni, igazi csapatmunka volt. Persze napközben nézegettük, hogy hogy alakulnak a verseny eredményei a kvalifikáció szempontjából, de jól ki tudtuk ezt zárni. Nagyon örülünk a kvótának, de még lesznek fontos versenyeink, jövő héttől folytatjuk is a felkészülést, hogy remélhetőleg majd Párizsban is hasonló eredményt érjünk el” – értékelt a helyszínről Andrásfi honlapunknak.

Gratulálunk a fiúknak és edzőiknek! További sok sikert kívánunk a Párizsig vezető úton!

Fotó: Magyar Vívó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay