Világkupa-győztes Andrásfi Tibor!

Világkupa-győztes Andrásfi Tibor!

Óriási sikert ért el fiatal párbajtőrözőnk Bernben! Andrásfi Tibor ugyanis olimpiai- és világbajnokot is legyőzve nyerte meg Svájcban a szezon első világkupa-versenyét!

„Csapatban az érem a cél, míg egyéniben a legjobb 8 közé jutni” – így nyilatkozott az idény első világkupa állomása előtt Andrásfi Tibor honlapunknak. Az első cél a vasárnapi csapatversenyt követően dől el, hogy sikerül-e, azonban utóbbit még túl is szárnyalta fiatal sportolónk. De kezdjük az elején!

A pénteki selejtezőből 5-1-es győzelmi mutatóval lépett tovább Tibi. Ugyanez sikerült egyébként Osman-Touson Maruánnak is, aki aztán a következő körben 15:10-re kapott ki belga riválisától. Andrásfi az egyenes kieséses szakaszban előbb japán, majd olasz ellenfelét is legyőzte, így szombaton a legjobb 64 között folytathatta. Ez a folytatás pedig nem is akárhogyan alakult!

Az amerikai Szaparyt 15:7-re verte párbajtőrözőnk, majd az egyéni világbajnok, világranglista második helyezett Borelt búcsúztatta. A francia klasszis 11:10-re maradt alul. A nyolcaddöntőben az ukrán Sztankevicsnek sikerült visszavágni (15:13) a kairói világbajnokságon elszenvedett vereségért. Így az előzetesen megfogalmazott célt, vagyis a nyolc közé jutást már elérte Andrásfi, de ezzel nem elégedett meg a 22 éves sportoló.

A negyeddöntőben az olasz Vismara (15:12) sem jelentett ezen a napon akadályt fiatal vívónknak, majd a legjobb négy között Koki Kano, a japán olimpiai bajnok csapat befejező embere ellen 15:11-re diadalmaskodott Tibi. Jöhetett a finálé, ahol a kolumbiai Rodríguez várt rá. A hajrában két tussal is vezetett sportolónk és az izgalmas végjátékban ez elégnek bizonyult, így 12:11-re nyert Andrásfi, megszerezve első világkupa-győzelmét.

„Nagyon boldog vagyok, nem gondoltam, hogy ilyen jól fog sikerülni ez a nap. Előtte a legjobb 4-et vagy 8-at aláírtam volna, de végig nagyon jól vívtam. Igazából az első asszóm kivételével végig nagyon erős ellenfeleket kaptam. A döntőben is egy remek napot kifogó kolumbiaival vívtam. Szerencsére higgadt tudtam maradni, jó tusokat adtam és nagyon örülök neki” – nyilatkozta Andrásfi a verseny után.

A női párbajtőrözők Tallinban léptek pástra, ahol Borsody Emma csupán egy tussal maradt alul az egyenes kieséses szakasz első körében, míg Dékány Kinga negyedik legjobb magyarként zárt. A női kardozóknál Pusztai Liza legjobb magyarként a 32 között búcsúzott, míg Szűcs Luca a főtáblára jutásért vívott asszóban maradt alul.

Vasárnap Andrásfi, valamint Pusztai és Szűcs csapatban küzd meg az érmes helyezésekért! Sok sikert kívánunk sportolóinknak!

Fotók: hunfencing.hu

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay