Balogh Botond: „Látom, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét”

Balogh Botond: „Látom, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét”

Remek nyarat zárt Balogh Botond, hiszen két hét alatt az U18-as és U16-os férfi vízilabda-válogatottal is világbajnok lett. Sportolónk mesélt az utóbbi időszak élményeiről, valamint azt is elárulta, hogy milyen célokat tűzött ki erre a szezonra!

Sokaknak pihenéssel, feltöltődéssel telik a nyara, neked viszont máshogy alakult, hiszen két korosztályos világversenyre is bekerültél a csapatba. Milyen érzésekkel tekintettél a nyári kihívások elé?

Azt tűztem ki célnak, hogy mindenképpen ott lehessek mindkét világbajnokságon. Június 20-án kezdtem el a felkészülést. Bár sérülések is hátráltattak, de ettől függetlenül mindent megtettem, azért dolgoztam, hogy elérjem a céljaimat. Ez sikerült is. Először az U18-as vb-n szerepeltem, ahol igaz nem meghatározó játékosként számítottak még rám, de óriási sikert értünk el. Ez pedig nagy motivációval töltött el és egy löketet adott, hogy még van bennem annyi erő, hogy egy U16-os világbajnokságon is mindent meg fogok tenni a győzelemért. Bár a végére lebetegedtem és lázasan játszottam már, de a csapat nagyot küzdött és büszke vagyok a srácokra.

Már tavaly is dupláztál a világversenyek tekintetében, de azóta fentebb tudtál lépni. Kezdjük az U18-as fináléval, ahol Szerbiában nyertetek a házigazdák ellen a döntőben. Te azt a mérkőzést hogyan élted meg?

Még soha nem játszottam ennyi ember előtt, de elképesztő élmény volt. Nem nekünk szurkolt a többség a lelátón, ráadásul végig fütyültek, amikor nálunk volt a labda, de ettől függetlenül életre szóló élménnyel gazdagodtam és nagyon boldog vagyok, hogy a szerbeket sikerült legyőznünk.

Ha az aranyérem mellett más pillanatot kellene kiemelni az U18-as vb-ről, akkor mi lenne az?

Az olaszok elleni gólomat tudnám még említeni, ami fontos momentumban esett. Ráadásul egy fontos meccsen.

Aztán sok időd nem volt az ünneplésre, hiszen rögtön utaznod kellett tovább az U16-vb-re. Mennyire volt nehéz, hogy egyből váltanod kellett?

Nem volt könnyű. Ünnepelni sem volt időm, mert hazaindultak a többiek, én pedig ott aludtam még egy napot Szerbiában. Utána indultunk el Cseh Sanyi bá’-val, Nagy Erikával és Balázs Miklóssal. Hajnali 1-2 fele értünk oda Görögországba, de úgy volt, reggel 9-kor már meccsünk van. Szerencsére el tudtuk halasztani, és így csak délután játszottunk a törökökkel. Sokat nem tudtam készülni a csapattal, úgyhogy az elején ezért is volt egy nehezebb meccsem a törökök ellen. Aztán játszottunk pár kétkaput Dél-Afrikával ész USA-val és így teljesen össze tudtunk szokni, aminek köszönhetően a kiélezett meccseken már csúcsformában voltunk.

Bár ahogy említetted érthető okokból kevesebb időt lehettél a fiúkkal. Csapatkapitányként mi volt a fő célod?

Az, hogy tényleg csapattá alakítsam a társaságot és szerintem ez sikerült is. A végén egymásért küzdve nyertük meg a döntőt.

Ráadásul ezúttal is a házigazdákat, csak éppen a görögöket múltátok felül a fináléban. Mennyire volt másabb a közeg?

Hasonló volt a szurkolás, mert itt is teltház előtt játszottunk. Talán az volt a különbség, hogy a görögök nem voltak szimpatikusak. Így minden más válogatott nekünk szurkolt. Az egyik lelátó tele volt a többi csapattal és azt hallottuk onnan a világ különböző pontjairól érkezett játékosoktól, hogy Ria-Ria-Hungária, az nagyon jó érzéssel töltött el minket. Ez is egy plusz motivációt adott nekünk.

Milyen célokkal várod ezt a szezont?

Teli vagyok motivációval, hiszen látom, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét, így vidáman álltam ismét munkába és várom a következő kihívásokat. Szeretnék bemutatkozni a felnőtt csapatban. Ez egy fontos cél erre az évre, de természetesen serdülőben és ifiben is minél fényesebb érmet szeretnék szerezni.

Sok sikert kívánunk ehhez sportolónknak!

Hortobágyi Tibor

Borítókép: MVLSZ

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay