Három a magyar igazság, jöhet a ráadás

Három a magyar igazság, jöhet a ráadás

Hibátlanul zárta a csoportkört a magyar férfi U19-es vízilabda-válogatott a montenegrói Európa-bajnokságon. Játékosaink közül Mészáros Mátyás a házigazdák elleni csoportrangadón a meccs embere lett, de Tátrai Dávid is értékes gólokat szerzett már.

Háromból három. Röviden így is összefoglalhatjuk férfi U19-es vízilabda-válogatottunk teljesítményét eddig a Podgoricában zajló Európa-bajnokságon. A fiúk nem akarnak lemaradni a másik két korosztálytól, amely már nyert egy-egy aranyérmet a nyári világversenyeken.

Ennek megfelelően a törökök elleni 25-2-es papírforma sikerrel nyitottuk az Eb-t. Mészáros Mátyás ezen a találkozón 4-szer volt eredményes, míg Tátrai Dávid 3 gólt szerzett.

Hétfőn már nehezebb erőpróba várt a mieinkre a házigazda Montenegró ellen. Bár az eleje izgalmas volt 4-4-ig, a végén itt sem kellett izgulni, Mészáros ráadásul hat találatával a meccs embere lett, és gólpasszt is kiosztott, valamint labdaszerzést is feljegyezhettünk a neve mellett. Tátrai is lőtt egy gólt a 17-8-as győzelem során.

A csoportrangadó után a franciák ellen Matyi pihenőt kapott, Dávid viszont ott volt a medencében, amelyet a csapat 13-6-ra nyert meg.

Mivel elsőként zártuk a csoportot, így egy plusz pihenőnap vár a válogatottra, majd a negyeddöntőben a Hollandia-Németország mérkőzés győztesével találkoznak Nyéki Balázs tanítványai. Reméljük, a kontinensviadal eddigi három győzelme után a folytatásban jön majd a ráadás, még három alkalommal!

Hajrá, magyarok!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay