Megfiatalodott kerettel várják a szezont vízilabdázóink

Megfiatalodott kerettel várják a szezont vízilabdázóink

Érmekben és sikerekben gazdag nyarat zártak a BVSC-Zugló vízilabdázói a válogatottakban. A szezonnyitó sajtótájékoztatón Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke kiemelte, hogy szeretné, ha továbbra is a legjobbak között szerepelnének felnőtt vízilabdacsapataink.

Tulajdonképpen minden hónapra jutott BVSC-s érem a vízilabda világversenyeken. A június-július fordulóján tartott hazai rendezésű vizes világbajnokságon Leimeter Dóra ezüstérme nyitotta a sort, majd Fekete Flóra az U19-es Európa-bajnokságon ezüst-, míg az U18-as vb-n bronzérmet nyert. Balogh Botond az U18-as és az U16-os vb-n is a dobogó legtetejére állhatott fel, utóbbi alkalommal pedig Doroszlai Zalán és Tátrai Tamás is a társa volt ebben.

„A nyár sokaknak a pihenésről szól, de válogatott sportolóinkról ez nem mondható el. Nagy örömmel töltött el, hogy több sportágban és korosztályban voltunk érdekeltek világversenyeken, ráadásul rengeteg érmet szereztünk ezeken a viadalokon. Ez is alátámasztja a klubnál folyó magas szakmai munkát. Vízilabdában régóta meghatározó csapat itthon a BVSC és az a célunk, hogy ha meg is fiatalodtak együtteseink, ismét a legjobbak között zárjunk” – nyilatkozta Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke.

Több poszton is fiatalodott a tavalyi évet az OB I hatodik helyén záró férfi vízilabda együttesünk. Érkezett többek között az újdonsült U18-as világbajnok, a torna legjobb kapusának választott Gyapjas Viktor a Ferencvárosból, továbbá Pécsről Csacsovszky Alex és Gál Dávid, valamint Sziládi Kristóf az OSC-től.

„A következő időszakban készülünk a szezonkezdésre, amelynek részleteiről folyamatosan egyre több infónk lesz. Az biztos, hogy a tavalyihoz hasonlóan sűrű versenynaptárra számíthatunk, ennek függvényében az a célunk, hogy már egyből a rajtra minél élesebb legyen a társaság. Ehhez elengedhetetlen az új csapat egységes közösséggé való kovácsolása, ami a szakmai feladatokkal párhuzamosan folyamatosan alakul. Rengeteg munka áll még előttünk az október 9-ei rajtig, viszont azt látom, hogy mindenki lelkesen teszi a dolgát, ami elengedhetetlen faktor” – foglalta össze a következő időszak teendőit Kemény Kristóf vezetőedző.

Női csapatunk jelentősen átalakult, hiszen a kispadra érkezett a játékosként világ- és Európa-bajnok Stieber Mercedes, aki hosszú Olaszországban töltött évek után tért haza és vezetőedzőként először bizonyíthat Magyarországon. Több rutinos és válogatott játékos távozott, az érkező oldalon pedig megtalálhatjuk a Nizzából hazatérő Úrvári Lilit, valamint Ármai Zitát (Szeged), Kolarova Tamarát (Szentes) és Tóth Rebekát (UVSE).

„A következő pár hét kemény, alázatos munkával fog telni, mert van még hova fejlődni. Lesznek kétkapus edzések más első osztályú csapatokkal, hogy tudjuk hol is tartunk pontosan. Az érkezők mellett több rutinos játékos is maradt, valamint az utánpótlásból feljövő fiatalokkal egészül ki a keretünk. Szeretném kialakítani, hogy a kapu előtt gyorsjátékot mutassunk, és ha tudjuk, fejezzük be előbb a támadásokat. Hátul pedig egy biztonságos védekezés a cél, jó emberfogással és a zónákat is begyakoroljuk majd” – árulta el Stieber Mercedes, a női csapat vezetőedzője.

Szatmáry Kristóf két aktualitást is kiemelt a BVSC életéből: „Várunk mindenkit a szeptember 10-én tartandó BVSC Openünkre, amelyet a tavalyi nagy siker után ismét megrendezünk és ahol szakosztályaink mellett eredményes sportolóinkkal is találkozhatnak az érdeklődők! A nyílt napon a klub teljes területén sportos programokkal készülnek a szakosztályok az egész család számára, hogy megismerkedhessenek az egyesület szolgáltatásaival. A klub utánpótlás edzői segítenek a több mint 10 sportág bemutatásában. A sportkomplexum összes létesítménye nyitva áll a nagyközönség előtt és számos, egyébként fizetős szolgáltatás is ingyenesen elérhető, így a strand medencéi, egyes műfüves focipályák, valamint helyszíni regisztrációt követően a teniszpályák használhatóak a nap folyamán.”

A BVSC idei fejlesztéseinek egy újabb állomása, a 400 fős parkoló térítésmentes megnyitása 2022. október 31-ig.

„Nagy öröm számunkra, hogy az állami segítségnek köszönhetően fontos területek kerültek a BVSC vagyonkezelésébe. Így készülhetett el egy újabb parkoló, amely 400 hellyel segíti a környék parkolási gondjainak a megoldását. Fejlesztéseink során mindig szem előtt tartottuk a társadalmi felelősség vállalás fontosságát és kiemelt szempont számunkra, hogy figyeljünk a környezetvédelemre is és ez a parkoló is azt szolgálja, mert általa tehermentesíthetjük a főváros útjain lévő gépkocsiforgalmat. Nem csak a hétköznapokban jelenthet majd fontos forgalomkönnyítést, hanem jól szolgálhatja a Városligetbe érkezőket is hiszen innen nagyon könnyen elérhető bármelyik kikapcsolódásihely a Ligetben” – foglalta össze Szatmáry Kristóf, a klubot érintő fontos beruházás megvalósulását.

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay