„Mindenben fejlődtem egy kicsit” – interjú Fekete Flórával

„Mindenben fejlődtem egy kicsit” – interjú Fekete Flórával

Nagyon szép nyarat zárt fiatal vízilabdázónk, Fekete Flóra, aki az Európa-bajnokságon ezüst-, míg a vb-n bronzérmet nyert a korosztályos válogatottal. Vele beszélgettünk a sikerek hátteréről!

Hosszú nyarad volt két világversennyel. Milyen érzésekkel vártad ezt az időszakot pár hónappal ezelőtt? Gondoltad volna, hogy két érem is lehet belőle?

Nyilván úgy vágtunk bele, hogy az érem a cél az Európa- és világbajnokságon is, de azért az első érem adott egy lendületet, hogy valóban meglehet a második is. Szerintem addig nem voltunk olyan magabiztosak, mint utána. Úgyhogy az Eb-dobogó sokat számított nekünk, meg azért jó hangulatban telt a nyár, ami szintén fontos volt. Azonban az Eb-éremig azért szerintem mindenkiben volt egy kis izgalom.

Mennyire volt teher, hogy egy Eb-döntő után talán már elvárás is volt, hogy a vb-n is érmesek legyetek?

Szerintem senki nem rakott ránk ilyen terhet, viszont mindannyiunknak elvárás volt, hogy érmet nyerjünk, ami sikerült is. Szóval szerintem nem teher volt, hanem inkább cél.

Milyen élményekkel tértél haza Belgrádból?

Ugye egy meccsen kaptunk ki, az elődöntőben, de szerintem jobb egy győztes meccsel zárni a vb-t, mint egy vesztessel. Úgyhogy pozitív volt, hogy megnyertük az utolsó találkozónkat.

Szerinted miben tudtál fejlődni a két világverseny alatt?

Most úgy érzem, hogy mindenben fejlődtem egy kicsit. Eleinte nehéz volt beilleszkednem a csapatba, mivel a többség egy klubból az UVSE-ből érkezett, így ők már azért összeszokott társaságot alkottak és jobban ismerték egymást. De szerintem egy kis idő elteltével ez is sikerült nekem. Csapatban együtt és egyénileg is sokat fejlődtünk.

Sok mérkőzést játszottatok a nyáron. Ezekből melyik a legemlékezetesebb számodra?

Nekem az Eb-n a holland meccs, mert ott tényleg azt éreztem, hogy nagy szerepem volt nekem is a sikerben. Most a vb-n pedig az olaszok ellenit emelném ki, mert mindig jó éremért játszani.

Szerinted mi volt a válogatottnak a két világversenyen az erőssége?

Úgy gondolom, hogy az mindenképpen, hogy 12 hetet együtt edzettünk és jól összeszoktunk. Továbbá voltak nagyon jó egyéni teljesítmények meccsenként, ami szintén kellett, de nyilván csapatként nyertük az érmeket.

Mit tudsz majd szerinted hozzátenni a BVSC-nél a csapat teljesítményéhez a pihenőidőd után?

Remélem minél többet, de még nem tudom teljesen, hogy illeszkedek majd be ebbe a csapatba, hiszen teljesen új a közeg, de izgatottan várom a közösmunkát. A válogatottnál ez jól működött, úgyhogy bízom benne itt is jó lesz.

Még mindig elég fiatal vagy. Milyen céljaid vannak a válogatottban a következő időszakban?

Szerintem azok közül, akik itt voltak a csapatban, mindenkinek az a célja, hogy felnőtt válogatott legyen. Úgyhogy természetesen nekem is. Jövőre pedig lesz egy U20-as vb, amire szintén szeretnék eljutni. A válogatottal tehát az a következő célom.

Sok sikert kívánunk ehhez sportolónknak!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay