Világbajnok a férfi U18-as vízilabda-válogatott!

Világbajnok a férfi U18-as vízilabda-válogatott!

Szenzációs eredményt ért el a belgrádi világbajnokságon az U18-as magyar férfi vízilabda-válogatott, ahol a mieink ötméteresekkel győzték le a házigazda Szerbiát a fináléban. Fiatal játékosunk, Balogh Botond értékelte honlapunknak ezt a remek sikert!

A bronzéremmel záruló női U18-as belgrádi világbajnokság után bíztunk benne, hogy a férfiak ugyanezen versenyében is lesz BVSC-s érmesünk. Akkor Fekete Flóra, most pedig a mindössze 16 éves Balogh Botond képviselte klubunkat a vb-n. Kovács Róbert tanítványai a csoportkört hibátlanul zárták az első helyen, ráadásul a legszorosabb meccsen a rivális horvátokat is öttel múlták felül.

Egy szünnap után a negyeddöntőben következhettek az olaszok, ahol ismét nem kellett izgulnunk. A mieink 11-4-re nyertek, Boti egy góllal vette ki a részét a sikerből. A legjobb négy között szorosan indult a spanyolok elleni találkozó, de a nagyszünetben 2-1-re a magyarok vezettek. A jó harmadik negyednek köszönhetően pedig végül 10-7-re nyertünk.

A fináléban aztán a házigazda Szerbia ellen ki-ki meccsre számíthattunk. Bár így is lett, azt hozzá kell tenni, hogy a magyarok diktálták a tempót és többször is vezettünk kettővel. Végül ötméteres párbajjal zárult a vb, amelynek a végén a mieink örülhettek, ugyanis összesítésben 16-15-re felülmúlták Szerbiát és megérdemelten lett U18-as világbajnok Kovács Róbert együttese.

„Nagyon boldog vagyok és még mindig nem fogtam fel teljesen, hogy mit is értünk el. Nem sok mindenki mondatja el azt magáról, hogy hazai medencében, egy világbajnoki döntőben megverte a szerb válogatottat. Ez egy életre szóló élmény, amelyet még nagypapa koromban is mesélni fogok. Talán nem volt olyan erős csapatunk, mint a szerbeké, de mi akartuk jobban a győzelmet és egy olyan csapategység alakult ki köztünk a srácokkal, hogy bármikor számíthattunk a másikra. Mindenki sokkal fontosabbnak tartotta a csapat érdekeit, mint a sajátját és így lehettünk képesek erre az eredményre” – értékelte a nagyszerű eredményt honlapunknak játékosunk.

Ez az eredmény azért is kiemelkedő, mivel a magyar csapat legutóbb nyolc éve, még 2014-ben állhatott fel a dobogó legfelső fokára U18-as világbajnokságon, ami eddig az egyedüli magyar siker volt a sorozat 2012 óta húzódó történelmében. Az akkori csapatból többek között Vogel Soma vagy Manhercz Krisztián is már a felnőtt válogatott alapembere.

Gratulálunk a magyar csapatnak és játékosunknak, akire a nyáron még vár egy világbajnokság korosztályában!

Fotók: MVLSZ / Dobos Sándor

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay