Vereséggel kezdtük a bajnokságot

Vereséggel kezdtük a bajnokságot

Hosszú böjti időszak ért véget szombaton. Hiszen férfi vízilabdázóink április 30-a után játszottak ismét tétmérkőzést. A bajnokság első fordulójában két és fél negyedig méltó ellenfele volt megfiatalodott csapatunk a címvédőnek!

Igazi rangadóval kezdtük a bajnokságot, hiszen a Ferencváros látogatott a Szőnyi útra. A címvédőnél kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is kezdésként, de Kemény Kristóf együttese nem adta könnyen magát esélyesebb riválisa ellen. Az első negyedben potyogtak a gólok mindkét oldalon, végül 5-4-re a zöld-fehérek vezettek nyolc perc játék után. A BVSC azonban rendre egyenlített, köszönhetően az ekkor már négy gólt szerző Gyárfás Tamásnak is, így a nagyszünetben 6-6 állt az eredményjelzőn.

A harmadik nyolc perc első fele is az eddigiekhez hasonlóan alakult, bár a Fradi irányította a játékot. Az utolsó két percben 9-8 után azonban többször is hibáztunk, így sikerült ellépniük a vendégeknek 11-8-ra. A zárófelvonásra sajnos nem maradt sok kérdés. Varga Zsolt együttese érvényesítette a papírformát és már hattal is vezetett 14-8-nál. Végül Mészáros Mátyás törte meg a hosszú gólcsendünket. A végeredmény: BVSC–FTC 9-14.

„Majdnem 6 hónap után játszottunk újra tétmeccset, amelyet kifejezetten vártunk már. Annak örülök, hogy két és fél negyed után 8-8 volt az állás, ez azt jelenti, hogy a mérkőzés túlnyomó részében teljesértékű ellenfelei voltunk a tavalyi bajnok Ferencvárosnak. Utána sajnos rövid időn belül elkövettünk olyan szintű hibákat, amelyek miatt gyakorlatilag eldőlt az összecsapás, de erre a teljesítményre igenis lehet építeni a folytatásban!” – értékelt vezetőedzőnk a találkozó után.

Csütörtöktől az Euro Kupa első selejtezőkörében szerepel már csapatunk Barcelonában, ahol cél a továbbjutás a következő fordulóba!

Hajrá, BVSC!

Férfi vízilabda OB I, 1. forduló:

BVSC-Zugló–FTC-Telekom 9-14 (4-5, 2-1, 2-5, 1-3)

Gólszerzők: Gyárfás 4, Mészáros M. 2, Csapó, Gál, Mészáros Cs.

Fotó: Kohári Péter

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay