Ez történt októberben

Ez történt októberben

Az év tizedik hónapjában teljes gőzzel pörögtek már csapataink. A vízilabdázók ráadásul a nemzetközi kupában, míg röplabdázóink a Magyar Kupában találkoztak neves ellenfelekkel. Úszóink pedig a budapesti vk-ról szállítottak érmeket!

Labdarúgóink a hónap elején megszerezték első idegenbeli sikerüket az NB II-ben, méghozzá a közeli rivális Ajka vendégeként!

Fordulatos, kiélezett mérkőzést vívtak férfi vízilabdázóink a Waspo 98 Hannover ellen az Eurokupa-csoportkör 1. fordulójában. A találkozó második felében nyújtott remek teljesítményünknek köszönhetően azonban megérdemelten tartottuk otthon a három pontot.

Nagyot küzdött női vízilabdacsapatunk is az olasz Pallanuoto Trieste ellen az Eurokupa-csoportkör 1. fordulójában, de végül riválisunk örülhetett a 15-8-as győzelemnek. A BVSC a harmadik negyed közepéig remekül tartotta magát, de ellenfelünk végül simán nyert.

Október közepén nagyon magas volt az olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki címek és érmek száma a BVSC uszodában. Hiszen a budapesti úszó világkupára érkező sztárok egy csoportja vezényelt edzést fiatal sportolóinknak. A Duna Arénában rendezett versenyen végül Holló Balázs 400 méter vegyesen, Késely Ajna pedig 800 méter gyorson állhatott dobogóra.

Felnőtt párbajtőrözőink számára is megkezdődött az idény októberben. Dékány Kinga a szolnoki Magyarkupa-fordulón egy-egy arany- és ezüstérmet nyert, míg Andrásfi Tibor nagy csatában kapott ki a negyeddöntőben az olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergelytől.

Elképesztő teljesítményt nyújtott a Magyar Kupa- és bajnoki címvédő Vasas Óbuda ellen a BVSC-Zugló a női röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A mieink a végére kicsit elfáradtak, de két szettig nagyon megnehezítették riválisunk dolgát.

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay