Hátrányból fordítva is van már győzelmük labdarúgóinknak

Hátrányból fordítva is van már győzelmük labdarúgóinknak

Először kapott két gólt a bajnokságban a BVSC, és hátrányban is mindössze másodszorra játszott, de a csapat erejét jól mutatja, hogy a veretlenség ezúttal is megmaradt. Sőt fordítani is tudtunk az Eger ellen és továbbra is 8 pont az előnyünk az NB III Keleti csoportjának élén.

Urbán Flórián tanítványai mostanában nem ontották számolatlanul a gólokat, de amikor szorult helyzetben vannak megmutatkozik a karakterük, ez így volt Hajdúszoboszlón, ahol a 89. percben Horváth Roland góljával egyenlítettek a zuglóiak és vasárnap kora délután, az Eger ellen is.

„Két idegenbeli döntetlen után tudtunk most győzni, de egyáltalán nem lélegezhetünk fel. Mindig elmondom, hogy nehogy felengedjük akár csak egy pillanatra is a fuldokló ellenfelet, mert akkor annak az lesz a vége, hogy mi magunk fogunk megfulladni. Mostanában amúgy sem vagyunk olyan jók és erősek, ezúttal is hullámzó volt a teljesítmény. Ugyanakkor ez nem a FIFA23, amikor a kontrollert, ha jó erősen nyomkodom, akkor majd jól fog beadni és lőni a játékos, nem vagyunk gépek, hanem emberek vagyunk és az a fontos, hogy az adott mérkőzésen minél kevesebb hibát kövessen el mind a szakmai stáb, mind a labdarúgó” – fogalmazott az eddigi bajnoki meccsein veretlen zuglói tréner.

Kevés helyzet és sok pontatlanság jellemezte kezdetben az óraátállítást követően már a téli időszámítás szerint kora délután kezdődő meccset. Az viszont jól látszott, hogy a Szilágyi Máté-féle beadások komoly veszélyt jelentenek, és negyedóra elteltével Nagy József jó ütemű érkezésekor – ahogy viccesen megjegyezte a meccs után –, „hálószaggató” góllal szerezte meg a vezetést a BVSC. A csapatkapitány találata egyben azt is jelenti, hogy a szezonban 13. játékosként iratkozott fel a már eddig is népes zuglói góllövőlistára.

Az Eger kispadján egy közeli ismerőst Céró Bálintot köszönthettük, aki valójában „hazatért” hiszen több mint 5 évet töltött el a közelmúltban a BVSC-nél, a klub első NB III-as idényében pedig második helyig vezette a csapatot, a szezon túlnyomórészében vezetőedzőként.

„A múlt heti DEAC elleni győzelem nagy erőt adott nekünk, hasonló felfogásban is léptünk pályára, de hét közben sajnos többen is kidőltek a sorból. Egy dologban biztos voltam a meccs előtt, hogy egy veretlenség a mai napon meg fog szakadni, vagy a BVSC-é a szezonban, vagy az enyém a Szőnyi úti stadionban” – mondta a rivális edzője a meccs után.

Az első játékrész második fele kellemetlen periódust is tartalmazott hazai részről. A védelmi rövidzárlatot és komoly egyéni szarvashibát a korábbi NB I-es gólvágó az NB III-ban is már 10 találatnál járó 39 éves Simon Attila pedig két ízben is könyörtelenül kihasználta, az Eger így hat perc alatt fordított.

„Sikerült a szünetre előnnyel bemenni, azután egy taktikai fegyelmezetlenség megbosszulta magát, amire azonnal reagált a BVSC, amely nem véletlenül vezeti a bajnokságot és meg is nyerte a mérkőzést. Annál mindenképpen többet tudunk, mint ahol jelenleg állunk, vannak egyéniségeink és kiváló fiataljaink, az eddig elvesztegetett pontokat pedig a következő mérkőzéseken kell majd megszerezni” – fogalmazott Céró.

Vezetőedzőként vasárnapig Céró Bálint nem szenvedett vereséget eddig a Szőnyi úton, hiszen a vasutasoknál, hazai pályán 10 győzelemmel és 2 döntetlennel zárta a két évvel ezelőtti bajnokságot.

„Talán elfogultság nélkül mondhatom, hogy pár évvel ezelőtt többen letettük ennek a klubnak az alapjait, úgy hogy a BVSC a hőn áhított célig az NB II-ig tudjon menetelni, annak nem örülök, hogy pont ma tett efelé egy lépést, de az biztos, hogy mindig is szurkolója leszek az egyesületnek” – mondta a vendégek vezetőedzője, akinek nevét a hazai szurkoló tábor is hosszasan skandálta.

A hazai drukkerek közül a szünetben néhányan úgy érezték át kell lökni a holtponton a csapatot és vezetőedzőnkben bízva kiabálták a lelátóról „Flóri csinálj valamit a szünetben”. Nos Urbán Flórián nem tétlenkedett és sikerült a második félidőre egy jóval kevesebbet hibázó és játékban is sokat javuló együttest a pályára küldenie.

„A szünetben átbeszéltük a dolgokat, de mivel mindenki egy egyéniség, más-más hangnemet igényel, és jobban átgondolva a dolgokat, így utólag azt mondom lehet, hogy nem kellett volna az a kirohanásom a Jászberény meccs szünetében. Tíz-tizenöt éve talán még jobban működött mindez, de ma már más típusúak az emberek. Ergo a szünetben most annyit mondtam, hogy a csapat jellemét mutatja meg, hogy egy ilyen állásnál, miként tudunk kimenni és felállni a nehéz helyzetből. A hiba mindenki játékában benne van, de segíteni kell azt, aki elköveti, a csapat, pedig a második félidőben megmutatta, hogy van tartása” – fogalmazott Urbán Flórián.

„A többiekkel beszélgetve hátrányban voltunk ugyan, de én azt éreztem végig, hogy meglesz ez a meccs, ennek ellenére nagyon szervezett volt az Eger, még ha nem is a legpengésebb játékosok alkotják a keretét, de le a kalappal előttük. A szünetben azért lent volt a fej, és kellett, hogy itt van nekünk az edzőnk a Flóri, és ő adott erőt a folytatásra. Küzdeni kellett ma, úgyhogy azt mondanám ez a szív harca volt és felőröltük az ellenfelet a pályán. Nagyon jó erőnléti állapotban vagyunk és azt érezzük, hogy nincs benne a szótárunkban, hogy vereség, hanem addig kell menni, amíg fel nem őröljük az ellenfelet” – mondta a mindent eldöntő gól szerzője Kelemen Patrik.

Két igen tetszetős támadás végén megfordította a meccset a BVSC. Az 56. percben az első hazai bevetésén szereplő és két fordulóval ezelőtt a Balassagyarmatból érkező Király Ákos beadására Tóth Milán robbant be 9. gólját szerezve a bajnokságban, majd 10 perc múlva Szalánszki Gergő jobb oldali elfutása után, Kelemen Patrik igazolta, hogy fejesgólok terén is lehet rá számítani, hiszen nem először volt már termetét meghazudtoló módon fejjel eredményes.

„Keló még az első edzések valamelyikén szólt, hogy mester én amúgy jól fejelek. Eleinte én sem akartam elhinni, hogy mire is gondol pontosan, de azután tényleg bizonyította nem feltétlenül a magasság számít, és nem véletlen, hogy a rögzített helyzeteinknél is rendre meg van a helye és a feladata a nagy termetű játékosok mellett” – fogalmazott Urbán.

„Én azt érzem, hogy jó ütemben tudok felugrani és megvan a testi erőm ahhoz, hogy lefejeljem az ellenfelet még ha nem is vagyok magas. Ennél az esetnél úgy jött a labda, hogy azt hittem lábbal fogom elrúgni, de erősen adta be a „Szala” (Szalánszki Gergő)  és közben döntöttem, hogy mivel elmozdult a kapus a rövidre, érdemesebb inkább elcsúsztatni a hosszúra, lefejeltem a földre ahogy tanítják, és besurrant szerencsére” – mondja Kelemen.

NB III-as szereplésének harmadik szezonjában ezzel a győzelemmel egy újabb rekordot adott át a múltnak a BVSC, mivel most már 15 veretlen meccset számlál egymás után a csapat. A zsinórban megszerzett hazai győzelmek számától is már csak egy meccsre van a gárda, amely korábban 825 percre javította a kapott gól nélküli szériáját is.

„Továbbra is azt tudom mondani nem a rekordok könyvébe akarjuk beírni magunkat és a sorozatok sem foglalkoztatnak, mert abból is csak egyet ismerek a „Jóban Rosszbant”. A viccet félretéve, persze jó, hogy fel tudunk mutatni ilyen szériákat, de higgye el mindenki nem ez a fontos, az első igazodási pont majd decemberben lesz az őszi szezon végén, amikor elkezdhetjük nézegetni a tabellát és hogy mit mutatnak a számok” – árulta el a vezetőedző.

A sorsolás szeszélye folytán egymás után játszunk olyan csapatokkal, melynek szakmai stábjában a közelmúlt BVSC-s edzői tűnnek fel, ez pedig azt is felveti, hogy mekkora előnyt jelent adott esetben, ha az ellenfél a szokottnál jóval jobban ismeri csapatunkat.

„Saját tapasztalatom azt diktálja nagyon kétélű fegyver, amikor valaki visszamegy a volt csapata ellen és ő most úgy áll oda, hogy az esetleges sérelmei motiválják és akkor megmutatja mit tud. Szerintem ezek a dolgok inkább rosszul szoktak elsülni, ha valaki rágörcsöl erre. A sorsolás úgy hozta, hogy egymásután jönnek a volt BVSC-s edzők csapatai, miután mindig mindenkiből felkészülünk, ez nem jelent nekünk különösebb fejfájást” – mondta Urbán Flórián, aki jó pár helyen megfordult edzőként, a leghosszabb időt pedig Rákospalotán töltötte, ahol az NB I-ig vezette csapatát.

A hétvégén idei utolsó rangadójára, de még messze nem utolsó meccsére készül a BVSC, miután a 16. fordulóban a korábban 2. helyen álló Pénzügyőr pasaréti otthonába utazik a csapat, remélhetőleg minél több zuglói szurkoló buzdítása közepette a cél nem lehet más, mint az eddigi szereplés folytatása. 

„Több volt BVSC-s kötődésű játékos és szakember van a Pénzügyőrnél, így ismerjük őket, és azt is tudjuk, hogy minden bizonnyal bunkerfocit fognak játszani, ráadásul Pasaréten egy nagyon szűk pálya van, ami nem a mi stílusunknak kedvez, de valahogy fel kell törnünk őket. Még hatványozottabban ott van bennünk, hogy nyerni akarunk és felspannol a tudat, hogy sok régi ismerőssel találkozunk. Mindenki felkészül a másikból és nyilván ők is belőlünk, de a foci egy kreatív sport, én pedig azt gondolom ebben mi előrébb tartunk és nincs félnivalónk” – nyilatkozta Kelemen Patrik.

Vasárnap 13 órától találkozunk a jelenleg a tabella harmadik helyén álló Pénzügyőr csapatával. Szurkoljunk minél többen a fiúknak a fővárosi rangadón! Hajrá, BVSC!

Léderer Ákos

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay