Őszi bajnokok lettek labdarúgóink

Őszi bajnokok lettek labdarúgóink

Az ősz utolsó rangadóját is győzelemmel abszolválta a BVSC labdarúgócsapata, ennek köszönhetően matematikailag is őszi bajnoknak tekinthető az NB III Keleti csoportjában a zuglói alakulat! Urbán Flórián vezetőedző és a győztes találat szerzője, Szalánszki Gergő értékelt!

A decemberi zárásig ugyan négy fordulót is lejátszanak még a csapatok, de az utolsó kanyar, hivatalosan már az első kör visszavágója lesz. Örömteli, hogy a vasutas csapat 16 forduló alatt, veretlenségét megőrizve, 10 pontos előnyt és ezzel együtt őszi elsőséget szorgoskodott össze.

A hazai pályán a szezonban veretlen Pénzügyőr otthonában rangadóra készültek a mieink vasárnap kora délután. Soha rosszabb novemberi időjárást kívánhattak a lelkes drukkerek, ellenben jobb talajú pályát a labdarúgók. A Pénzügyőr pasaréti otthona sok kellemetlenséget okozott már a vendégcsapatoknak, és az ehhez igazított taktikába is beletört szinte mindenkinek a bicskája. A BLSZ I-ből nyáron feljutó és újoncként kiváló szezont produkáló „Fináncok” gyakorta a második, a mostani meccs előtt, pedig a harmadik helyről várták a fővárosi rangadót.

Ahogy azt a múlt heti Eger elleni győztes találkozó után már kiveséztük az érintettekkel, sok régi ismerős, szervezett és kifogástalan erőnlétű ellenfél és kisméretű pálya volt várható, ahol 5 győzelmet és egy döntetlent értek el eddig a zöld-fehérek. Talán a pasaréti NAV sporttelep gyepszőnyegének minősége nem volt bekalkulálva, de a BVSC már az első perctől éreztette, hogy ha kell kibirkózza magának a három pontot.

„Miután megnéztük a pálya talaját és láttuk, hogy meglehetősen mély, tudtuk, hogy ez nem feltétlenül a mi stílusunknak, inkább a brusztolósabb csapatnak kedvez. Viszont tudatosítottam a játékosokban, hogy ha valaki ezzel jön majd a meccsen, hogy ilyen-olyan a talaj, akkor feszült leszek, mint a gitárhúr. Így leginkább arra hívtuk fel a figyelmét a fiúknak, hogy úgy készüljenek, mintha a Matura Mihály birkózóversenyre érkeztek volna, és ha kell, akkor ebben a műfajban is kerekedjenek az ellenfél fölé. Azért az első félidőben játékban is jobbak voltunk, szép gólt lőttünk, voltak még kimaradt helyzeteink is, azután a második játékrészre visszább estünk, magunkra húztuk őket, és az ellenfél dicséretesen tette a dolgát, akkor kellett volna higgadtabb fejjel labdaszerzésből kontrát vezetni, amit eredményesen be is fejezünk. Ez nem sikerült ugyan, de így sem vagyunk elégedetlenek, mert az 1-0-ra is három pontot adnak” – fogalmazott a vezetőedző Urbán Flórián.

„Jól küzdött a csapat, szívét-lelkét mindenki kitette a pályára, ma elsősorban ez kellett a győzelemhez. Az első félidőben jobbak voltunk, abban több gól is benne volt, viszont a másodikban ránk jöttek, ez kicsit meg is lepett minket, de a tartásunk és egytől-egyig a küzdeni akarásunk átsegített bennünket a nehézségeken” – jelentette ki a meccs egyetlen találatát szerző Szalánszki Gergő.

A meccsen a BVSC játéka az első félidőben működött jobban, de összességében is több helyzete volt a 14. kerületieknek. A mindent eldöntő győztes gólt jelentő találat pedig a 19. percben egy újabb szépen megkomponált akció végén született, igaz a szokásoktól eltérő szereposztásban.

„Általában én szoktam a beadó fél lenni és a többiek érkeznek, de most fordítva volt. Keló (Kelemen Patrik) nagyon szépen meghúzta a szélén, megverte az emberét, beadta a labdát, láttam, hogy az visszafelé kanyarodik, gyorsabban reagáltam, mint a védő és kapásból be tudtam rúgni. A csapatunknak nagyon nagy előnye, hogy magamat is beleértve két nagyon jó szélsővel dolgozunk, de akár a védőinket is idevehetem, mert rendre jól adják be a labdákat, ezekre pedig nagyon jól érkezünk. Hétközben sokat gyakoroljuk az ilyen helyzeteket, és szerencsére sok gólt tudunk szerezni belőle” – mondta a bajnokságban 8. gólját jegyző Szalánszki.

A csapat 4 döntetlenjén túl, széles a paletta abban, hogy milyen különbséggel nyeri a meccseket a sárga-kék alakulat, az egygólos győzelmeket azonban különösen nagy becsben kell tartani. A BKV Előre és a múlt heti Eger elleni találkozó után, ez volt a harmadik ilyen különbségű siker, összesen pedig már a 10. meccs, amelyet kapott gól nélkül hozott le a BVSC.

„Nem vagyunk ehhez hozzászokva, hogy a mi iramunkat más is tudja tartani, azonban elismerés a Pénzügyőrnek, hogy az utolsó percig jöttek és nagyot kellett küzdenünk, de egy nüansznyival jobbak voltunk és elhoztuk a három pontot. Ez a mai siker ott van a legnehezebben megszerzett győzelmeink között, és ezért is ugyanannyit adnak, mint egy 4-0-s sikerért. Amikor lefújják a meccset a verejtékkel megszerzett győzelmek mindig jobban esnek, mint mondjuk egy fölényesen begyűjtött három pont, mert ott már érezzük belülről akár a 70. percben is, hogy meglesz a mérkőzés, ilyenkor viszont az utolsó másodpercig kiélezett a küzdelem” – mondja Szalánszki.

A többi eredmény alakulása, az élbolyhoz tartozó riválisok döntetlenjei is kellettek ahhoz, hogy három fordulóval az első kör vége előtt őszi bajnokot lehessen hirdetni, de jó kimondani, hogy ha ezen az úton halad a csapat, akkor viszonylag tekintélyes előnyből gazdálkodhat majd tavasszal. Vezetőedzőnk persze továbbra sem számolgat, és a játékosait is óva inti ettől.

„A forgatókönyv ugyanaz, a győzelemnek örülünk, élvezzék ki a játékosok, holnap pihenünk, keddtől pedig már a következő riválisra készülünk. Tudjuk, hogy most mindenki számára mi jelentjük a nagy kihívást és az ellenfelek a BVSC-t akarják megverni, nekünk pedig az a feladatunk, hogy szépen csendben tegyük a dolgunkat és tovább építgessük saját magunkat” – fogalmazza meg a közeli jövőt Urbán Flórián vezetőedző.

Négy mérkőzés van tehát vissza az őszből, a BVSC szurkolók számára jó hír, hogy a hátralévő meccsek közül hármat is hazai pályán játszik a csapat, és a játékosok egyáltalán nem érzik úgy, hogy elfáradtak volna – a felkészüléssel együtt – az elmúlt több mint négy hónap terhelésébe.

„Jó erőben vagyunk, nem lesz gond azzal, hogy bírjuk erővel, a mester nagyon jól rotál, ha arról van szó, vagy nyúl bele a meccsekbe, úgy érzem egyben van a keretünk. Természetesen tisztában vagyunk a helyünkkel, de már eltanultuk a mestertől, hogy december negyedikéig nem nézünk a tabellára, ott majd ránézünk egyszer, azután májusban másodszor, amikor vége a bajnokságnak, addig pedig mindig arccal a következő kihívás felé” – mondja szélvészgyors szélsőnk.

November 13-án vasárnap a Tiszaújváros jelenti a következő kihívást, délután egy órakor kezdődik az összecsapás a Szőnyi úti stadionban. Érdemes lesz figyelemmel kísérni internetes felületünket és videóinkat, terveink szerint egyik lelkes szurkolónk is választ kaphat arra a különleges kérésére, amivel már meccsek óta bombázza vezetőedzőnket. Addig is szurkoljunk a csapatnak! Hajrá, BVSC!

Léderer Ákos

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay