Elhunyt dr. Kotsis Attiláné „Gabi néni”

Elhunyt dr. Kotsis Attiláné „Gabi néni”

Fájó szívvel tudatjuk, hogy 95 éves korában elhunyt dr. Kotsis Attiláné „Gabi néni”, a magyar röplabdasport legeredményesebb szövetségi kapitánya, a BVSC-Zugló korábbi vezetőedzője.

Sikereit nehéz lesz felül múlni a honi röplabdában. dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella vagy Gabi néni – ahogy mindenki hívta a sportág berkeiben –, sorrendben háromszor vezette ki a női válogatottat az olimpiára. 1972-ben Müchenben 5., míg 1976-ban Montrealban és 1980-ban Moszkvában a 4. helyen végzett csapatával.

Emellett az 1970-es bulgáriai világbajnokságon negyedik lett, míg az 1975-ös Eb-n ezüst-, az 1981-es és 1983-as tornán pedig bronzérmet szerzett a női válogatottal.

Mindenki Gabi nénije edzőként dolgozott a BVSC röplabda szakosztályánál, amiről a csarnokavatón mesélt nekünk. E mellett a felnőtt csapat több mérkőzésére is ellátogatott az utóbbi időben.

„Nagyon szerettem idejárni dolgozni és főleg a játékosaim miatt. Amikor látom, hogy szeretik csinálni, amit csinálnak, akkor örömmel csinálja az ember. Nem voltam annak a híve, hogy kényszerítsek valakit valamire. Voltak cseles fogásaim, de nem szeretem azt sem, amikor az edző az oldalvonal mellett ordít. Akkor már bátorítani kell őket és tanácsot adni. Én bízom abban, hogy ezekből az oldalsó kerületekből fognak jönni igazán jó játékosok. Nem lehet mindenki olimpiai bajnok, az a lényeg, hogy szeresse a sportot. Ha leegyszerűsítjük, akkor a sport azért van, hogy egészségesen nevelődjenek az emberek. Sokszor elmondtam a hármas szabályt: testi, lelki, szellemi. Mindegyiket kell csinálni” – nyilatkozta Gabi néni röplabda csarnokavatón.

Mint mesteredzőt 2010-ben beválasztották az Egyesült Államokban a röplabdázó Hírességek Csarnokába, itthon több szakmai elismerés mellett a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét és a Prima Primissima-díjat is megkapta.

Gabi néni, nyugodjon békében!

Fotó: hunvolley.info

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay