Húsz év után újra az NB I-ben röplabdázóink!

Húsz év után újra az NB I-ben röplabdázóink!

Ez az, megvan! Röviden így is összefoglalhatnánk, hogy mit éreztünk akkor, amikor a BVSC-Zugló megnyerte a Kispest elleni női röplabda NB I osztályozó visszavágójának második szettjét. Ugyanis ezzel lett meg a 20 éve várt feljutás!

Daróczi Gergely vezetőedzőnk a mérkőzés előtti beharangozóban kiemelte, hogy lélektanilag döntő lehet az első szett a Kispest elleni osztályozó visszavágóján. Így egy picit megijedtünk, amikor a vendégek hamar elléptek 7-1-re. Azonban a lelkes szurkolók buzdítását ismét élvező BVSC folyamatosan zárkózott és 24:22-nél két szettlabdánk is volt. Sajnos ellenfelünk fordított 27:25-re, így ők vezettek 1-0-ra.

Ez azonban nem törte össze a mieinket, sőt, a folytatásban nagyon magabiztos játékot mutattak a lányok, aminek meg is lett az eredménye. Hamar nagyobb előnyre tettünk szert és így 25:16-tal egyenlítettünk. Ekkor mindkét csapat tudta, hogy a harmadik felvonás kulcsfontosságú lesz. Hiszen, ha a BVSC nyer, akkor a lényegi kérdések már eldőlnek. Ennek megfelelően egy igazán fordulatos játszmát láthattunk. A szett derekán fordítottak a vendégek, de 16:13-as hátrány után rákapcsoltak a mieink és 19:17-re már ők vezettek. Innen pedig már nem remegett meg Daróczi Gergely tanítványainak a keze és a 25:20-as siker azt jelentette, hogy a 2001/2002-es szezon után ismét NB I-es csapata lesz a BVSC-nek női röplabdában.

Bár még a mérkőzés nem zárult le, a hátralévő két szettet már csak a szabályok miatt kellett lejátszani. Ezeket a Kispest nyerte és így az NB I-es osztályozó visszavágóját is 3-2-re, de a lényeg, hogy összesítésben a BVSC bizonyult jobbnak!

„Sajnos roppant idegesen kezdtük a meccset és hibát hibára halmoztunk, de aztán ahogy telt az idő, az első szett közepén már visszajöttünk a játékba, voltak szép labdameneteink és vezettünk is a végjátékban. Utána viszont sikerült egy sima játszmát produkálni, majd a harmadik felvonásban egy nagyon kiélezett párharcban döntöttük el a feljutás kérdését. Az utóbbi időszak nagyon intenzív volt, úgyhogy még kicsit le kell ülepednie ennek a sikernek, de nagyon örülök, hogy elértük a célunkat és már gondolkozhatunk majd a jövővel kapcsolatban is” – nyilatkozta vezetőedzőnk.

 

Női röplabda NB II, osztályozó, visszavágó

BVSC-Zugló–Kispest SE 2-3 (25:27, 25:16, 25:20, 22:25, 12:15)

 

Gratulálunk a csapatnak és a szakmai stábnak az NB I-es feljutáshoz!

Hasonló cikkek

Újabb nagy veszteség

Újabb nagy veszteség

Röplabdás május

Röplabdás május

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay