A negyeddöntőig jutott Pusztai Athénban

A negyeddöntőig jutott Pusztai Athénban

Három vívónk is pástra lépett a hétvégén Athénban rendezett női kard világkupán. Egyéniben Pusztai Liza jutott a legtovább, de sajnos a csapatversenyt sérülés miatt ki kellett hagynia, ahol Márton Anna vezérletével a 10. helyen zártak a lányok.

Athénról jó emlékeink lehetnek, hiszen Pusztai Liza többször is érmes volt már itt női kard világkupán egyéniben. Az utóbbi időben már megszokhattuk és ezúttal is három női kardozónk lépett pástra a vk-n. Pusztai a selejtezőből egyenes ágon jutott a főtáblára hibátlan teljesítménnyel, míg Márton Anna és Szűcs Luca csupán egyszer kapott ki. Rájuk így még egy asszó várt a 64 közé jutásért. Panka sikerrel vette ezt a kazah Doszpaj ellen (15:13), Luca viszont sajnos kikapott a későbbi győztes honfitársától, Battai Sugártól (11:15).

Márton előbb egy koreai riválist legyőzött, majd kínai ellenfelétől vereséget szenvedett, így a legjobb 32 között búcsúzott. Pusztai viszont szépen menetelt előre egy ukrán, majd két koreai vívót búcsúztatva. A negyeddöntőben aztán nem volt könnyű feladata, hiszen a sportág egyik kiválósága, az ukrán Olga Harlan várt rá. Sajnos a világ- és Európa-bajnok klasszis örülhetett a 15:4-es sikernek.

Ekkor még abban bíztunk, hogy Liza másnap a csapatversenyben vigasztalódhat majd. Azonban sérülés miatt vasárnap már nem tudott pástra lépni, így Márton Anna maradt a BVSC-s különítményből. A női válogatott rögtön a házigazda görögökkel került össze a nyolcaddöntőben és szoros csatában riválisunk nyert 45:41-re. Panka vezérletével aztán a 10. pozíciót Japán és az Egyesült Államok legyőzésével megszerezte a csapat, a végén csak a lengyelektől kaptak ki a mieink.

Ezen a héten már a párbajtőrözőkön lesz a sor, hiszen a hétvégén Budapesten vár rájuk Grand Prix-viadal!

Fotó: hunfencing.hu

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay