Csapatérmek és egyéni helyezések a korosztályos vívó Eb-ről

Csapatérmek és egyéni helyezések a korosztályos vívó Eb-ről

Négy vívónk szerepelt Észtországban a korosztályos Európa-bajnokságon és nagy örömünkre Tóth Nadin, Papp Zsadány, Szalai Zalán és Petrucz Mirkó is éremmel tért haza. Nézzük, hogyan zártak sportolóink a kontinensviadalon!

Kezdjük rögtön az elején, hiszen nem indult rosszul már az egyéni verseny sem a tallinni kadet és junior vívó Európa-bajnokságon BVSC-s sportolóink számára. A fiatalabb korosztályban először Tóth Nadin lépett pástra, aki nagyon magabiztosan menetelt női kardban a nyolcaddöntőig, ahol a végül későbbi Európa-bajnok honfitársától, Domonkos Emesétől kapott ki 15:11-re. Így is második legjobb magyarként a 10. helyen zárt.

A férfi kardozók egyéni versenyében Papp Zsadány és Szalai Zalán is eljutott a legjobb 16-ig. Utóbbi aztán nagy csatában kikapott 15:12-re török riválisától, Papp viszont bejutott a negyeddöntőbe. Itt szintén magyar riválissal találkozott, és sajnos Tóthoz hasonlóan vereséget szenvedett az ugyancsak később Eb-címet szerző Vajda Oszkártól (13:15).

Az előkelő helyezések után a kadet csapatversenyekben aztán már érem nélkül sem maradtak fiataljaink. Tóth végig remekül vívott és az összes asszóját pluszban zárta. A fináléban azonban ez is kevés volt, mert Románia 45:40-re nyert, de a női kardcsapat így is egy szépen csillogó ezüstéremmel gazdagodott.

A férfiak is közel voltak a döntőhöz. Sajnos a legjobb négy között az olaszok egy kiélezett mérkőzésen 45:44-re legyőzték a mieinket. A napot végig vívó Papp és Szalai is örülhetett viszont éremnek, mert a bronzasszóban 45:39-re legyőzték a mieink Németországot.

A juniorok kontinensviadalán a szintén kardozó Petrucz Mirkó képviselte a BVSC-s színeket. Egyéniben nagy csatában kapott ki a bolgár Sztojcsevtől 15:13-ra, csapatban viszont ő sem maradt le a dobogóról. Bár a nyolcaddöntőt kihagyta sportolónk, de a folytatásban többek között az ő hathatós közreműködésével sikerült eljutnia a férfi válogatottnak a döntőig. Előbb Franciaországot (45:42), majd Spanyolországot (45:39) múlták felül a mieink. A fináléban a románok magabiztosan nyertek 45:31-re, de az újabb ezüst azt jelenti, hogy mindegyik sportolónk éremmel térhetett haza Észtországból.

A magyar csapat a két korosztály Európa-bajnokságán összesen 7 arany-, 2 ezüst- és 8 bronzérmet szerzett, így az éremtáblázat második helyén végzett.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

Fotó: hunfencing.hu

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay