Éremszerzés mindkét fegyvernemben

Éremszerzés mindkét fegyvernemben

A hétvégén a felnőtt párbajtőrözők számára Tatán rendeztek Magyar Kupa fordulót, míg a junior kardozók a Vasas vívótermében léptek pástra. A közös a két versenyben, hogy mindkét eseményen született BVSC-s érem.

A nőknél és a férfiaknál is hatalmas mezőny gyűlt össze a szezonnyitó Magyar Kupa fordulón Tatán. Bár akadtak hiányzók, a férfiaknál így is 131 párbajtőröző indult, míg a nőknél 105-en küzdöttek meg az érmekért. Előbbieknél Andrásfi Tibor a klubnál készülő Niko Vuorinentől kapott ki a nyolcaddöntőben 15-13-ra, majd a finn a legjobb 8 között Koch Mátéval szemben maradt alul.

A nőknél több okunk volt az örömre, hiszen Borsody Emma egészen az elődöntőig menetelt. Bár ott végül kikapott 15-3-ra a későbbi győztes Kun Annától, de így is egy értékes bronzérmet szerzett.

A junior kardozók a Vasas vívótermében versenyeztek, ahol a női olimpiai csapat tartaléka, Szűcs Luca esélyeshez méltóan nyerte meg az aranyérmet. A fináléban 15-7-re győzte le Missurai Pálmát sportolónk. A férfiaknál két BVSC-s is bejutott a nyolc közé. Avarkeszi Dániel a későbbi győztes német Valentin Meka ellen maradt alul, Ondrik Konrád viszont ott volt a négy között. Végül Pintér Leventétől kikapott, de ő is dobogóra állhatott és bronzérmet szerzett.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Fotók: hunfencing.hu

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay