Sikeres műtéten van túl Márton Anna

Sikeres műtéten van túl Márton Anna

A tervek szerint műtötték meg olimpiai negyedik helyezett kardozónkat, Márton Annát, akinek a térdszalagja még tavaly decemberben szakadt el, de mégis ott volt Tokióban. A sportoló jól van és már elkezdte a rehabilitációt.

Mindenki emlékezhet a tokiói olimpiára, ahol drámai körülmények között lett negyedik az ötkarikás játékokon Márton Anna. A kiváló kardozó szakadt térdszalaggal, hihetetlen kitartásról tanúbizonyságot téve versenyzett végig a japán fővárosban. Szeptemberben viszont már egyértelmű volt, hogy nem halasztható tovább a műtét, amelyre végül Németországban került sor.

„Nagyon sokat gondolkoztam rajta, hogy hol és kivel műttessem meg a sérülésemet. Jött egy olyan lehetőség, hogy Stuttgartban meg tudnak műteni, mert a szövetség olyan támogatást adott, amellyel erre lehetőségem van. Úgy döntöttem, hogy belevágok ebbe az útba, mivel sok jót hallottam erről a helyről. Szeretnék százszázalékosan ott lenni a következő olimpián. Úgyhogy e miatt megpróbálom a legjobb lehetőséget választani” – nyilatkozta Panka még a kiutazás előtt nekünk.

A hazai szövetségnek elmondta, hogy az elszakadt keresztszalagot saját combhajlító-izmával pótolják majd. A teljes gyógyulás kilenc hónapig tart a tervek szerint, de ezalatt is fog mozogni és gyógytornázni. Aztán kedden sikeresen átesett a műtéten, és már mosolygósan posztolt közösségi média oldalán.

„Most kezdődik a rehabilitációm, de az orvosom és én is bizakodó vagyok. Reményeim szerint pár hónap múlva már újra a páston láthattok. Köszönöm a támogatásotokat, nagyon sokat segítettek az elmúlt időben!” – írta Panka.

Mihamarabbi gyógyulást és jó rehabilitációt kívánunk sportolónknak!

 

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay