Európa-bajnok a férfi párbajtőr-válogatott

Európa-bajnok a férfi párbajtőr-válogatott

Szenzációsan zárult vívóink számára a krakkói központú Európa Játékok! A férfi párbajtőr-válogatott Andrásfi Tiborral a soraiban lett aranyérmes, míg a női kardcsapat Pusztai Lizával és Szűcs Lucával bronzérmes!

A Siklósi Gergely, Nagy Dávid, Koch Máté, Andrásfi Tibor összeállítású férfi párbajtőr-válogatott sorrendben Dániát (45:32), Spanyolországot (37:32) és Olaszországot (45:35) legyőzve már biztos érmesként várhatta a döntőt a krakkói multisporteseményen. A csapatban Európa-bajnokságnak is számító viadal fontos olimpiai kvalifikációs pontokat is osztott, ezért is volt lényeges a minél jobb eredmény.

A döntőben sem lehetett okunk a panaszra, hiszen a végletekig kiélezett asszót a magyar csapat nyerte meg 28:26-ra Svájc ellen, így aranyérmesként zártak a mieink. Andrásfi az első két mérkőzésen segítette fontos tusokkal a csapatot és természetesen boldogan értékelt a helyszínen.

Női kardozóink is éremért vívhattak, miután Görögország ellen (45:30) nyertek, az olaszoktól (40:45) viszont kikapott a Márton Anna sérülése miatt a Pusztai Liza, Szűcs Luca, Battai Sugár, Katona Renáta alkotta kvartett. Végül Luca vezérletével Bulgáriát is sikerült felülmúlni 45:40-re, így a lányok a tavalyi világbajnoki cím után Európa-bajnoki bronzéremnek is örülhettek! Liza és Luca mellett Panka edzője, válogatott szakvezetője, Gárdos Gábor nyilatkozott a helyszínen!

 

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay