Márton Anna: Nagyon bízom benne, hogy ott lehetek a vb-n

Márton Anna: Nagyon bízom benne, hogy ott lehetek a vb-n

Sajnos kiújult sérülése miatt nem lehet ott Márton Anna a krakkói Európa Játékokon, amely fontos olimpiai kvalifikációs állomás lesz vívásban a csapatok számára. Sportolónk mesélt a nehézségről és arról is, hogy mi vár rá a következő hetekben!

Az egyéni Európa-bajnokság után pár nappal derült ki, hogy Márton Anna nem lehet ott Krakkóban, ugyanis kiújult a korábbi sérülése, amit még az olimpia után műteni is kellett. Így az Európa Játékok helyett máshol várnak fontos feladatok kardvívónkra.

„Nyilván csalódott vagyok nagyon, mert azt hittem, hogy ezt a nehézséget már sikerült leküzdeni és túljutni rajta. Nagyon vártam, hogy százszázalékosan tudjak vívni, mert már nem is emlékszem, hogy milyen volt jó térdekkel páston állni. Szomorú vagyok, amiért ez még várat magára. Az viszont biztos, hogy az a célunk a lányokkal, hogy ott legyünk Párizsban és ezért mindent meg fogok tenni” – nyilatkozta honlapunknak Márton Anna.

Az olimpiai negyedik helyezett sportoló nem állt le az edzésekkel teljesen, hanem fizikálisan teljes gőzzel készül a visszatérésre, a vívást azonban még egy kicsit mellőznie kell.

„Az biztos, hogy az Európa Játékokon nagyon fogok szurkolni a lányoknak, mert tudom, hogy bármire képesek. Nagyon szeretném, hogy a vb-n csatlakozzak majd hozzájuk július végén, de biztosat egyelőre még nem tudok mondani. Szűk két hét múlva okosabb leszek és remélem, hogy jó hírekkel tudok majd szolgálni.”

Márton Anna a sérülés és szülés utáni visszatérést követően egyre jobb eredményeket ért el, legutóbb pedig már érmes volt a világkupán. A jó eredmények mindenképpen motiválják őt.

„Szerencsére sikerült visszaverekednem magamat a legjobb 16-ba a világranglistán, így, ha a vb-n indulhatnék, akkor az is csak egy napról szólna egyéniben, ami nem annyira vészes. De a cél az lenne, hogy fontos pillanatokban be tudjak szállni a csapatversenyen. Az biztos, hogy ezt jelen pillanatban nem tudnám megtenni. Így a következő 3-4 hét arról fog szólni, hogy minden segítséget megkapva ezt az egy versenyt még le tudjam hozni.”

Az ugyanis sajnos egyértelmű, hogy az olimpia előtt ismét műteni kell Panka térdét. Csak az a kérdés, hogy milyen mértékben.

„Jövő hét vasárnap megyek vissza Németországba oda, ahol megműtöttek korábban. Az orvos megnézi, hogy mit lehet tenni a térdemmel. Nekem az a furcsa, hogy sokkal instabilabb, mint a műtét előtt. Ott fog eldőlni, hogy mi történik majd. Én nagyon bízom benne, hogy a világbajnokságot még be tudom vállalni vele. De nyilván az az elsődleges, hogy minél hamarabb százszázalékos formában legyek.”

A nehéz napokban pedig családja is nagy segítséget jelent számára.

„A család nagyon feltölt. Vince rengeteg energiát és erőt ad. Nem is tudom elképzelni, hogy tudtam nélkülük létezni idáig. Azért valószínűleg sokkal jobban magam alatt lennék, ha nem tudnék ilyen sok pozitív energiával töltődni, ami rengeteg erőt ad nekem a minden napok nehézségeihez.”

A krakkói Európa Játékokon Panka távollétében három vívónk lép majd pástra. Pusztai Liza és Szűcs Luca női kardban, míg Andrásfi Tibor férfi párbajtőrben küzd meg a válogatottal az olimpiai kvalifikációs pontokért jövő pénteken. Előtte azonban még egyéniben is szurkolhatunk nekik kedden.

Pankának minél hamarabbi felépülést, a többieknek pedig sok sikert kívánunk!

Fotó: hunfencing.hu

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay