Bronzérmes lett Márton Anna a grúziai világkupán

Bronzérmes lett Márton Anna a grúziai világkupán

A szöuli negyeddöntő után a női kardozók olimpiai kvalifikációs sorozatának második állomása remekül sikerült Márton Anna számára, aki világbajnokokat legyőzve szerzett bronzérmet. Folytatás vasárnap, a csapatversennyel!

A szülése és sérülése után visszatérő Márton Annának már nagyon érett az érem egy világkupán, hiszen idén háromszor is bejutott a legjobb 8 közé. Legutóbb éppen az olimpiai kvalifikáció első állomásán Szöulban. Eddig azonban az érem még váratott magára.

A hibátlan selejtező után a Batumiban rendezett világkupán a 64-es főtábla első körében a bolgár Hramovát 15:5-re verte a BVSC-Zugló sportolója, majd az amerikai Tartakovskyt 15:6-ra. A nyolcaddöntőben aztán nem kisebb név, mint az aktuális világbajnok és világranglista vezető japán Emura következett. Panka ellene is lendületben maradt és 15:10-re nyert.

A negyeddöntőben Szöulhoz hasonlóan a szakág nagyasszonya és világklasszisa, az ukrán Harlan volt az ellenfél. Ezúttal viszont Márton esélyt sem adott riválisának és 15:5-re diadalmaskodott. Az elődöntőben is már 14:11-re vezetett kardvívónk a francia Balzer ellen. Azonban a későbbi győztes fordítani tudott, de Panka így is egy nagyon szépen csillogó bronzérmet szerzett.

„Nagyon jól éreztem magam a páston már tegnap, és ma is. Tettem egy újabb lépést előre, ennyi történt. Remélem, a vasárnapi csapatversenyen is így vívok majd, nagyon várom a lányokkal az olimpiai kvalifikációt! Szeretném a mesterem, Gárdos Gábor mellett megköszönni a segítségét Ajkler Zita erőnléti edzőnek és Guti Réka gyógytornásznak” – nyilatkozta Márton a szövetség honlapjának.

Pusztai Liza a főtábla első körében búcsúzott a német Eifler ellen (8:15). Folytatás vasárnap az olimpiai kvalifikációs időszak első csapatversenyével! Sok sikert kívánunk a lányoknak!

Fotó: Magyar Vívó Szövetség

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay