Három sportolónk is Párizsért küzd a hétvégén

Három sportolónk is Párizsért küzd a hétvégén

Péntektől vasárnapig Grúziában lépnek pástra a női kardozók az olimpiai kvalifikációs időszak első csapatversenyén. Batumiban nagy örömünkre három BVSC-s lánynak is szurkolhatunk!

Nem sokat készülhetett a legutóbbi verseny óta a női kardválogatott az olimpiai kvalifikációs sorozat első olyan világkupájára, amelyen már csapatversenyt is rendeznek. Az április végi szöuli GP után ugyanis már ezen a hétvégén újra pástra szólítják a lányokat. Nagy örömünkre a Dél-Koreában negyeddöntőig jutó Márton Anna, valamint az egy körrel korábban búcsúzó Pusztai Liza mellett Szűcs Luca is ott lesz a Battai Sugárral kiegészülő négyesben a grúziai Batumiban.

„A válogatottból szerencsére mindenki egészséges, egyedül nekem van arcüreg-gyulladásom, de már én is jobban vagyok, természetesen elutazom csütörtökön a lányokkal” – nyilatkozta Gárdos Gábor válogatott edző a szövetség honlapjának. „Nem döntöttem még el, miként alakul majd a csapat az Európa- és világbajnokságon, de azt igen, hogy kik vívnak Grúziában. Az nem lehet kérdéses, hogy a visszatérő Márton Pankának helye van, mellette Pusztai Liza és Battai Sugár pozíciója is biztos. Batumiban Szűcs Luca lesz a negyedik ember, de ez nem jelenti azt, hogy így történik az Eb-n és a vb-n is. Hosszú sorozat kezdődik, és pontosan tudjuk, hogy a világbajnoki cím kötelez, ennek megfelelően vágunk neki az olimpiai kvalifikációnak” – árulta el a szakember.

Már a pénteki selejtezőben fontos feladat hárul majd vívóinkra, ahol mindannyian érdekeltek. Természetesen a vasárnapi csapatversenyt kiemelt figyelemmel követjük majd, hiszen az elsődleges cél, hogy ott kvalifikáljanak a lányok a párizsi olimpiára, mert az akár azt is jelenthetné, hogy 3 női kardvívónk is pástra léphet majd a francia fővárosban. Azonban ne szaladjunk ennyire előre, elsőként Grúziában szurkoljuk ki a minél jobb eredményt!

Hajrá, lányok!

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay