Ezüstérem a junior világkupákról

Ezüstérem a junior világkupákról

Junior vívóink számára hamar elkezdődött a nemzetközi versenyszezon 2023-ban, hiszen Budapesten és Udinében is pástra léptek fiataljaink a hétvégén. Petrucz Mirkó ráadásul a férfi kardcsapattal ezüstérmes lett!

Budapest és Udine. Junior vívóinkra az év első hétvégéjén ebben a két városban várt világkupa. Ezeken a versenyeken pedig szép létszámmal képviselték a BVSC-t fiataljaink. Az olasz városban női párbajtőrben Kiss Panna lépett pástra, aki értékes tapasztalatokkal gazdagodott a nemzetközi mezőnyben.

A magyar fővárosban összesen 12 fő képviselte a zuglói színeket, 7 férfi (Papp Zsadány, Petrucz Mirkó, Ondrik Konrád, Tóth Patrik, Godó Frigyes, Komló Márton és Schuszter Vencel) és 5 női (Tóth Nadin, Brassai Dorottya, Gömöri Gréta, Brenner Boróka, Horváth Emma) kardozónkért szoríthattunk. Utóbbiaknál Tóth Nadin jutott a legtovább, ő a legjobb 32 között búcsúzott, míg a férfiaknál egyéniben Petrucz Mirkó egészen a nyolcaddöntőig menetelt.

Mirkó aztán csapatban is érdekelt volt, ahol a magyarok a döntőig jutottak. Sportolónk itt lépett először pástra és ha már ott volt, a válogatott legjobb teljesítményét nyújtva +5-tel zárt. Sajnos az olaszok nyerték a szoros csatát 45:44-re, de így is egy szépen csillogó ezüstérmet szerzett tehetségünk a budapesti junior vk-n!

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek! Hajrá, BVSC!

Fotó: hunfencing.hu

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay