Világbajnok vívóinkat díjazták az Év Sportolója Gálán

Világbajnok vívóinkat díjazták az Év Sportolója Gálán

Két BVSC-s vívónkkal a soraiban választották a sportújságírók a női kardválogatottat az év csapatának az egyéni sportágak kategóriában a 65. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán. Pusztai Lizával és Szűcs Lucával beszélgettünk a díjátadó után.

Mennyire lepett meg titeket ez az elismerés, Liza te készültél beszéddel?

Pusztai Liza: Csak olyan félig-meddig. Egyébként én nagyon számítottam rá és reménykedtem benne, hogy mi visszük haza ezt a díjat, mert ilyen történelmi siker nem sűrűn van. Úgyhogy nagyon boldogok vagyunk, hogy mi lettünk az elsők.

Luca, te nagyjából egy éve még a junior-világkupán álltál dobogóra Budapesten. Gondoltad volna akkor, hogy egy évvel később az Év Sportolója Gálán díjaznak majd?

Szűcs Luca: Egyáltalán nem gondoltam. Azt sem, hogy az Európa- és világbajnokságon szerepelhetek a felnőttekkel és ilyen csodás eredményt érünk majd el. Nagyon büszke vagyok az egész csapatra és nagyon boldogok vagyunk.

Idén már olimpiai kvalifikációs év lesz, egy újabb vb-cím akár párizsi kvótát is érne. Hogy várjátok ezt az esztendőt?

Pusztai Liza: Szerintem nekünk most jelenleg csak egy célunk van, hogy kvalifikáljuk magunkat az olimpiára és onnan egy szép éremmel térjünk haza.

Szűcs Luca: Én is így gondolom, de az odáig vezető kicsit hosszabb. Úgyhogy a következő versenyeken is meg kellene tartanunk ezt a harmadik helyet a világranglistán és akkor tényleg sikerülne a kvalifikáció.

A hétvégén már újra a páston bizonyíthatnak a lányok, hiszen a kardozókra péntektől Tuniszban vár Grand Prix-viadal! Sok sikert kívánunk!

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay