Jó hírek miatt később tér vissza a pástra Márton Anna

Jó hírek miatt később tér vissza a pástra Márton Anna

Remekül halad szeptemberi műtéte után a rehabilitációja Márton Annának. Olimpiai negyedik helyezett kardozónk ennek ellenére később tér vissza versenyen a pástra, de ennek örömteli oka van, ugyanis babát vár Panka! Vele beszélgettünk!

 

Legutóbb ősszel a műtéted után beszélgettünk, azóta hogy haladt a rehabilitációd?

Nagyon szépen haladunk. Nagyjából négyhónapos a műtétem, szóval még a teljes rehabilitáció messze van, mert az alsóhangon 6-9 hónap, amikor azt szokták mondani, hogy már százszázalékosnak mondható a térd. Így most olyan félidőnél tartok, de egyébként tényleg szépen haladok mindennel. A hétköznapokban semmi problémám nincs, sőt már az edzéseken is nagyon szépen haladok előre. Már lábmunkázom és iskolázom az edzőmmel újra, úgyhogy élvezem, hogy ismét tudok mozogni. Végre nincs egy állandó fájdalom, amivel együtt kell dolgoznom és figyelnem kell rá. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nagyon jó helyen műtöttek, ami remek lehetőség volt nekem. Illetve az is nagyon fontos, hogy a rehabilitációmat egy nagyon jó gyógytornász kíséri és nélküle azért nem tartanék még itt.

 

Végül a visszatérésed kicsit el fog csúszni, de szerencsére örömhír miatt. Mennyire nehéz a rehabilitációdat összeegyeztetni a babavárással?

Igazából szerintem a kettő nem üti egymást, legalábbis egyelőre. Nagyon örülök mindkettőnek, hogy a műtéten is túlvagyok és lassan már százszázalékos leszek. Illetve a másik örömhírnek is nagyon örülünk és nagyon várjuk. Bízom benne, hogy a kettő csak erősíteni fogja egymást a jövőben és a vívásban ugyanúgy fejlődök majd, mint az élet más területein. Nyilván kicsit elhúzódik, hogy mikor tudok újra pástra állni, de számottevően nem. Ugyanis a műtét miatt ezt a szezont úgyis ki kellett volna hagynom. Így jól jött ki a lépés. Már alig várom az új kihívásokat.Mennyire készülsz már arra, hogy akár edzés vagy verseny miatt esetleg kicsit el kell majd menned a későbbiekben otthonról?

Már azért gondolkozom rajta, hogy ezt miként lehet a legjobban csinálni. Egyelőre mindenképpen úgy élem meg, hogy ez édesteher és ezek új kihívások lesznek az életemben. Egy olyan pozitív kihívás, ami az ember sporteredményéhez is hozzá fog adni a jövőben. Úgyhogy bízom benne, hogy az anyaság és az élsport kiegészíti majd egymást és még szebb eredményekkel tudok majd visszatérni.

Szeretnéd majd egy pár év múlva kisfiadat is a páston látni?

Nekem nagyon sokat adott a sport és szerintem mindenképp jó dolog, ha egy kisgyerek sportol, de természetesen maga dönti majd el, hogy melyik sportág áll közel a szívéhez és azt milyen szinten szeretné csinálni.

Kicsit visszakanyarodva rád, akkor a távlati cél továbbra is a párizsi olimpia?

Természetesen igen. Bár lesz egy-két új kihívás, amivel meg kell küzdeni, de ahogy említettem, pozitívan fogom ezt fel és már alig várom.

 

Jó egészséget kívánunk a családnak és sikeres visszatérést Pankának!

 

Fotók: MTI / Illyés Tibor, hunfencing.hu / Kovács Márton

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay