Külföldi világkupa és hazai korosztályos ob a vívóknál

Külföldi világkupa és hazai korosztályos ob a vívóknál

A felnőtt párbajtőrözők mindkét világkupáján volt BVSC-s érdekeltség Andrásfi Tibor és Borsody Emma révén. Itthon pedig a junior kard országos bajnokságon szerepeltek kiválóan sportolóink.

BVSC-s eredményekben gazdag hétvégét zártunk a nemzetközi porondon és itthon is a vívóknál. Felemásan indult a Szocsiban rendezett férfi párbajtőr világkupa Andrásfi Tibor számára, hiszen sportolónk a csoportkört 3/3-as mérleggel zárta, a folytatásban viszont előbb német, majd hongkongi riválisát is legyőzte, így feljutott a főtáblára.

Borsody Emma közben 4/2-es mutatóval kezdett Barcelonában a női párbajtőrözők világkupáján, az amerikai Liutól viszont 15:11-re kikapott, így búcsúzott a viadaltól. Sajnos hasonló forgatókönyvvel zárult Andrásfi számára a szombat, ugyanis 15:10-es vereséget szenvedett a legjobb 32 közé jutásért vívott asszóban a lengyel Zawrotniaktól. Másnap aztán a csapatversenyben is érdekelt volt sportolónk és a magyarok az Ausztria elleni 45:27-es sikerrel kezdtek, majd hosszabbításban kaptak ki 36:35-re Kazahsztántól.

A folytatásban Andrásfi vezérletével sikerült a lengyeleket felülmúlni, a sort pedig egy franciák elleni vereség és a svédek legyőzése zárta, így a férfi csapat a 11. helyen fejezte be a világkupát.

Itthon a junior kardozóknak országos bajnokságot rendeztek a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, ahol kiemelkedően szerepeltek BVSC-s vívóink. A férfiaknál Petrucz Mirkó a harmadik lett, míg Ondrik Konrád egészen az aranyéremig menetelt, a fináléban 15:13-ra legyőzve Horváth Gergőt.

A nőknél a korosztályban már-már szokásosan Szűcs Luca lehetett ott a döntőben, ahol sajnos 15:9-re kikapott Battai Sugártól, de így is egy fontos ezüstérmet nyert.

Csapatban is jól teljesített a BVSC, hiszen a férfiaknál nagy csatában sikerült 45:42-re legyőzni a Honvédot a döntő asszóban és így négy év után ismét elhozni a korosztály aranyérmét.

„Izgalmas, szoros meccseken nyertünk, és lettünk aranyérmesek, ami talán még értékesebbé tette ezt ezt a sikert. Talán az döntött, hogy végig egységes csapatot alkottunk, mégis kiemelném Tóth Patrikot és Ondrik Konrádot, utóbbi egész hétvégén kiemelkedően vívott. Négy év után lett bajnok a BVSC junior férfi kardcsapata, úgyhogy nagyon örülök, gratulálok a srácoknak és edző kollégáimnak” – értékelt Varga József, csapatunk vezetője a szövetség honlapjának.

A nőknél Szűcs Lucáék szintén eljutottak a fináléig, itt azonban a Vasas nyert, így még egy ezüstéremmel lettünk gazdagabbak két héttel a korosztályos Európa-bajnokság előtt.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek! Hajrá BVSC!

 

Fotók: hunfencing.hu

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay