Négy vívónk indulhat a korosztályos Európa-bajnokságon

Négy vívónk indulhat a korosztályos Európa-bajnokságon

Két-két kadet és junior vívónk került be az utazó keretbe a február végi újvidéki korosztályos Európa-bajnokságra. A kontinensviadalt 2020 után rendezik meg ismét, reményeink szerint hagyományosan magyar sikerekkel!

Legutóbb két éve írhattunk arról, hogy vívóink milyen szép sikereket értek el a kadet és junior Európa-bajnokságon. Akkor a porecsi kontinensviadalon 1 arany- és 3 bronzéremmel zártak BVSC-s sportolóink. Azóta viszont Eb-t egyáltalán nem rendeztek, míg korosztályos vb tavaly már volt, de a magyarok sok más nemzethez hasonlóan a járvány miatt távolmaradtak a világbajnokságtól.

Bár két éve is kopogtatott már a járvány és még most sem ért véget, de joggal bízhatunk abban, hogy ezúttal nem a covid, hanem a szép sikerek lesznek a főszereplők. Ami az utazó névsort illeti, természetesen a junior női kardozóknál ott van a felnőttek között is már bizonyító Szűcs Luca, aki 2020-ban aranyérmes volt a csapattal, így címvédőként várhatják a lányok az Eb-t.

Junior férfi kardban is lesz kiért szorítanunk, hiszen Petrucz Mirkó kivívta a csapattagságot. A kadet korosztályban szintén kardban Godó Frigyes, míg férfi párbajtőrben Kó Ágoston indul.

Az Európa-bajnokság jövő hét végén kezdődik Újvidéken.

Sok sikert kívánunk sportolóinknak! Hajrá magyarok!

 

Fotó: hunfencing.hu

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay