„Nagyon jó volt a csapat dinamikája” – interjú Andrásfi Tiborral

„Nagyon jó volt a csapat dinamikája” – interjú Andrásfi Tiborral

Ahogy beszámoltunk róla aranyérmet szerzett a magyar férfi párbajtőr-válogatott a párizsi világkupán. Andrásfi Tibort már a hazaérkezés után kértük meg, hogy értékelje a versenyt és árulja el, hogy minek köszönhetik ezt a szép sikert!

Remekül szerepeltetek a csapattal Párizsban. Mennyire volt elvárás magatokkal szemben ez a kiemelkedő eredmény?

Bíztunk abban, hogy jól fog sikerülni ez a világkupa. Dáviddal és Mátéval (Nagy Dávid és Koch Máté – a szerk.) nagyon összeszokott csapat vagyunk, hiszen juniorban is sokat vívtunk együtt és Eb-t, valamint vb-t is nyertünk többek között. Vártuk, hogy ezt a felállást felnőttben is kipróbálhassuk. Igaz csak egy évet, de Siklósi Gergővel is voltunk juniorban egy csapatban és ott is szép eredményeket értünk el. Ő azóta eléggé berobbant a felnőtt mezőnybe, úgyhogy azt gondoltuk, jelenleg ez most a legerősebb felállás. Tavaly Bernben már kipróbáltuk ezt a csapatot, akkor negyedikek lettünk. Akkor fizikálisan elfogytunk a nap végére, de úgy éreztük, hogy ebből ki lehetne többet is hozni. Erre most volt lehetőségünk újra ebben a formációban és bíztunk benne, hogy éremesélyesek leszünk.

A világranglistán elfoglalt 11. hely miatt várható volt, hogy nem várnak rátok könnyű asszók és bizonyos téren így is lett. Az eredményeitek viszont azt mutatják, hogy magabiztosan meneteltetek az aranyéremig. Te hogy érezted belülről ezeket az asszókat?

Már a hollandok elleni párharc sem volt könnyű, mert van két nagyon kellemetlen vívójuk. A csehekkel is sokszor meggyűlt a bajunk juniorban és felnőttben is. Úgyhogy egyáltalán nem volt könnyű már az első két asszónk sem. Amióta 2019-ben csapatban vagyok, többször elhasaltunk már a nyolcba jutás előtt, ezért már ezekre a találkozókra is próbáltuk nagyon felszívni magunkat. Utána pedig szerettük volna élvezni a vívást, egyáltalán nem elégedtünk meg azzal, hogy bejutottunk a negyeddöntőbe, hanem tényleg mindenkit meg akartunk verni. Mentálisan és fizikálisan is bírtuk és jól kiegészítettük egymást egésznap. 

A döntőben pedig jöttek a házigazda franciák. Mennyire éreztétek, hogy a hazai közönség előtt megfoghatók ők is?

Amikor bejutottunk a fináléba, akkor azért szerintem egy kicsit mindannyian megnyugodtunk, hogy megvan a biztos érem. Szerettünk volna egy jót vívni ellenük, ugyanis a legutóbbi versenyen Szocsiban nagyon megvertek minket a hátsó ágon, mivel ők is kikaptak a legjobb 16 között. Utána edzőtáboroztunk egyet közösen és azért érződött, hogy mennyire erős ez a francia csapat, hiszen egyénileg és csapatban is rengeteg mindent nyertek, plusz még ott volt a közönség is mellettük. De úgy voltunk veke, hogy megpróbálunk taktikázni és élvezni a vívást. Ezért volt egy oda-vissza taktikai csere, hogy Mátét is beállítottuk. Ezzel pedig úgy tűnt teljesen megfogtuk őket, jó volt látni a meglepett tekintetüket és így hamar nagy előnyt alakítottunk ki, amelyből csak minimálisan tudtak faragni.

 

 

Ez a siker egy kis önbizalmat adhat, hiszen sok verseny vár még rátok ebben a szezonban. Mi a további programotok?

Nincs megállás, hiszen most hétvégén már van egy magyar válogató, ami beleszámít az Eb- és vb-kvalifikációba. Jövő héten Kairóba megyünk egy Grand Prix-ra és azon kívül lesz még két világkupánk. Utóbbi kettőn lesz csapat is, ráadásul ebből az egyik az utolsó válogató lesz a magyar ranglistára. Idén elég szoros a verseny, mert mindenkinek nagyon jó szezonja van, úgyhogy a ranglista még bárhogy alakulhat. De bízom abban, hogy sikerül egyben tartani ezt a csapatot és a továbbiakban is úgy teljesítünk majd, hogy így vívhassunk együtt, mert tényleg nagyon jó volt a csapatnak a dinamikája.

Gratulálunk a magyar válogatottnak és sok sikert kívánunk sportolónknak!

 

Fotók: Magyar Vívó Szövetség

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay