Három városban is remekül szerepeltek a vívók

Három városban is remekül szerepeltek a vívók

Korosztályos Európa-bajnoki címek és további érmek, felnőtt világkupa helyezések. Remek hetet zártak vívóink Újvidéken, Athénban és Budapesten is. Most összefoglaljuk a mieink szerepléseit!

Kronológiai sorrendben haladva elsőként kezdjük az utánpótlással. Ahogy beszámoltunk róla remekül szerepeltek a mieink az Újvidéken rendezett kontinensviadalon, amelyen egyébként a junior és kadet mezőnyben is az élen zárt a magyar csapat és ez volt minden idők legjobb magyar szereplése. Az idősebbeknél Szűcs Luca egyéniben a nyolcaddöntőben búcsúzott, a csapattal viszont megvédte címét és aranyérmes lett a női kardozóknál.

„Élveztem az egész napot, nagyon jól ment a vívás, különösen az elődöntőben. Egységes és remek csapatunk van, jöhet a világbajnokság!” – nyilatkozta Luca a szövetség honlapjának az újabb Eb-cím után.

A férfiaknál Petrucz Mirkónak egyéniben nem sikerült bejutnia a legjobb 32 közé, míg a csapattal a 10. lett.

A kadet mezőnyben Godó Frigyes kiemelkedően szerepelt. A fiatal kardvívó egyéniben szenzációs meneteléssel jutott el az elődöntőig és végül bronzérmet akasztottak a nyakába.

„Valamiért nem tudtam sokat aludni az éjjel, de amikor megtaláltam a szüleim elrejtett levelét a vívózsákomban, az feldobott. Azt írták, hogy bármi is történik itt, büszkék rám, hogy magyar válogatott lettem, és ez nagyon jólesett. Remélem, most még büszkébbek… Mikor a negyeddöntőben 9:13-ra álltam a francia ellen, akkor az ugrott be, hogy most egy 6:1-et kell hoznom, és valahogy összejött. Természetesen nagyon örülök ennek az eredménynek, meg annak is, hogy az egész válogatott jól szerepelt” – árulta el sportolónk.

Csapatban pedig még egy lapáttal rátett erre a teljesítményre Godó, hiszen a fiúk szenzációs aranyérmet hoztak el Újvidékről.

Kó Ágoston is szállította a jó eredményeket. Egyéniben a legjobb magyarként 11. lett a kadet férfi párbajtőrözők között, csapatban pedig ezüstéremnek örülhetett.

 

 

Ami a felnőtteket illeti, a párbajtőrözők a budapesti Westend Grand Prix-n léptek pástra. A nőknél Borsody Emma sikerrel vette a selejtezőcsoportot, a főtáblára jutásért vívott asszóban viszont szoros csatában 15:13-ra kikapott portugál riválisától. Andrásfi Tibor viszont a férfiaknál sikerrel vette az első napot és vasárnap a 64-es főtáblán is jól indult. Itt előbb a lengyel Lubieniecki-t 15:11-re, majd a spanyol Bargues-t 13:12-re múlta felül. A nyolcaddöntőben aztán hazai riválisa, a későbbi ezüstérmes Nagy Dávid ütötte el sportolónkat a továbbjutástól (8:15), de így is a legjobb 16 között zárt Andrásfi.

A női kardozók Athénban küzdöttek meg a minél jobb helyezésekért. Szűcs Luca egyenesen Újvidékről utazott a görög fővárosba, így nem meglepő, hogy nem sikerült főtáblára jutnia fiatal tehetségünknek. Pusztai Liza viszont ott volt és csak a nyolcaddöntőben kapott ki a későbbi ezüstérmes spanyoltól. A kardcsapat pedig Liza vezetésével az ötödik lett, értékes ranglistapontokat gyűjtve.

Gratulálunk vívóinknak és edzőiknek!

 

Fotók: hunfencing.hu

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay