Sikeres szezonrajt a vívóknál

Sikeres szezonrajt a vívóknál

Ha szeptember, akkor az nem jelent mást a vívóknál, mint a hazai válogatóversenyek kezdetét. BVSC-s sportolóink számára jól sikerült a nyitóhétvége, hiszen fiataljaink érmekkel és értékes helyezésekkel zártak.

A kadet kardozókra a Vasas vívótermében várt az első megméretés a 2022-2023-as szezonban. A férfiaknál Szalai Zalán és Mikuska Péter jutott be a legjobb 8 közé. Utóbbi végül ott a hetedik helyen zárt, mivel épp Szalai búcsúztatta őt a negyeddöntőben. Zalán azonban meg sem állt az aranyéremig. Pedig a fináléban a tavalyi szezonban Európa-bajnoki címet szerző Vajda Oszkár várt rá. A félidőben 8:5-re Kun Kolos tanítványa vezetett, utána viszont a TFSE vívója 14:11-re fordított. Innen Szalai adott 4 tust, így nagy csatában ő vihette haza az aranyérmet.

„A verseny előtt úgy éreztem, jól fog menni a vívás. A csoportkörömben is fullos voltam, aztán a táblán először két klubtársammal kerültem szembe, és mindkétszer jelentős hátrányról sikerült fordítanom. Talán ekkor szabadultam fel, és utána már hittem is a sikerben. Vajda Oszit versenyen először győztem le tizenöt tusban, természetesen nagyon örülök. Ám erre sok időm nem lesz, mert a következő három hétvégén is verseny vár rám, a szezon végén pedig, remélem, ott lehetek a kadet magyar válogatottban” – nyilatkozta aranyérmes sportolónk a szövetség honlapjának.

A kadet nőknél a BVSC képviseltette magát a legnagyobb létszámmal a klubok közül a legjobb 8 között. Végül Tóth Nadin és Gömöri Gréta is egy értékes bronzéremnek örülhetett, Horváth Emma pedig hatodik lett.

Az újonc fiú kard GKK körversenyen Godó Vilmos gyűjtött be aranyérmet, Radácsi Patrik pedig nyolcadikként zárt. Míg a párbajtőrözőknél a kadet férfiaknál Császár Zoltán a hatodik, a junior nőknél Kiss Panna a nyolcadik helyen végzett.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek! Hajrá, BVSC!

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay