A BVSC zárta a legjobban az őszt az ifi és serdülő vízilabdázóknál

A BVSC zárta a legjobban az őszt az ifi és serdülő vízilabdázóknál

Remekül sikerült a bajnokság első fele ifi és serdülő fiú vízilabda csapatunknak. Előbbiek az első, míg utóbbiak a második helyről várhatják a februári folytatást. Dabrowski Norbert szakmai igazgatóval beszélgettünk a sikerek hátteréről!

Tavaly május 15-én nem akármilyen fináléban kaptunk ki a hazai rendezésű ifi Final8 döntőjében a KSI-től, így végül ezüstérmet szereztek vízilabdázóink ebben a korosztályban. A fináléra az eddigi teljesítmény alapján idén is jó esély van, hiszen veretlenül, mindössze 2 döntetlennel és 11 győzelemmel vezetjük a tabellát, éppen a KSI előtt.

Bár természetesen elvárás, hogy az érmekért csatázzon a BVSC, az utánpótlás-nevelésnek másik fontos célja is van klubunknál.

„A mindenkori elvárás az az, hogy az első négyben legyenek az utánpótlás csapataink az országos korosztályokban fiú és lány vonalon is. Ugyanis az eredményesség biztosítja azt az állandóságot, hogy felnőtt játékosaink legyenek a legidősebb korosztályokból. A koncepciónk az, hogy 2-3 játékos akár zökkenőmentesen is átadható legyen az ifi csapatokból a felnőttbe. Ez most az utóbbi években is teljesült nagy örömünkre” – fogalmazta meg az utánpótlás céljait Dabrowski Norbert, szakmai igazgató.

Az ifik mellett a serdülők is remekül szerepelnek ebben az évben a férfiaknál és a második helyről várhatják a bajnoki folytatást. A mieink csupán a listavezető Pécs vendégeként kaptak ki, 12-szer viszont győztesen hagyhatták el a medencét.

„Nem tudom különválasztani az ifi és serdülő eredményességét, mert az utóbbi korosztály egy nagyon erős együttes és közülük sokan szerepelnek az ifi csapatban is. Itt inkább a türelem a kulcsszó, mert a serdülők közül páran már benne vannak abban a kategóriában is, akik akár felnőttbe is feljátszhatnának. Azonban nagyon óvatosan kell elosztanunk a terhelést, hiszen akkor már három korosztályban is szerepelne a játékos, ami úgy gondolom a szakmát felülírja. Ez egy nagyon érzékeny periódus a vízilabdában a mi gyerekeinknél is.”

A szezon végén jó eséllyel pályázhatnak csapataink korosztályukban az érmes pozíciókra.

„Az eredményesség mellett versenyezni is meg kell tanítanunk a sportolóinkat, hiszen ez arról szól, hogy a lehető legjobb eredményt tudják elérni. Az országos bajnokságokban az utánpótlásnál ugyanúgy, mint a világversenyeken, a végén egyenes kieséses rendszerben dől el a bajnoki cím sorsa. Nyilván az a célunk, hogy minél jobb pozícióban érkezzünk a nyolcas döntőbe. Aztán ott már azt kell megmutatni, hogy mennyire vagyunk jók a téthelyzetekben nyújtott eredményesség tekintetében. Az utóbbi években már bizonyítottak csapataink, hiszen többször is érmeket hoztak. Természetesen idén is ez a cél!”

A másfél hónapos szünetet követően február elején folytatódik a bajnokság ifi és serdülő fiú csapatunk számára is. Sok sikert kívánunk! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay