Drámai mérkőzésen búcsúztunk az Eurokupától

Drámai mérkőzésen búcsúztunk az Eurokupától

Férficsapatunk hatalmasat küzdött a szerb fővárosban a Crvena Zvezda otthonában, de végül három góllal alulmaradt a belgrádiakkal szemben. Így összesítésben egy találattal kiesett az Eurokupa nyolcaddöntőjéből.

Mint arról korábban beszámoltunk, a BVSC-Zugló férfi vízilabdacsapata kétgólos előny birtokában utazhatott el pénteken délelőtt Szerbia fővárosába, Belgrádba, a LEN Eurokupa nyolcaddöntőjének szombati visszavágójára.

Az összecsapás helyszínéül szolgáló Milan Gale Muskatirovic sportközpontban a rendezők nem kapkodtak el semmit, hiszen a mérkőzés napján szerb úszóbajnokságot rendeztek a létesítményben, és nagyjából a ráúszás előtt egy órával állt csak össze a hivatalos pálya... Eközben Kemény Kristóf tanítványai már lelkesen melegítettek a parton, készültek a "nyolc negyedes" megméretés második félidejére. A találkozó egyperces gyászszünettel és néma főhajtással indult - a péntek éjszakai, moszkvai terrortámadás áldozataira emlékeztek a résztvevők.

Villámgyors szerb góllal vette kezdetét a visszavágó: a korábban Magyarországon több klubban is megforduló Lukas Seman talált be a 11. másodpercben, majd egy perc múlva Gabril Subotic villant. A Crvena Zvezda duplájára Tátrai Dávid dupla volt a válasz, így az első negyed közepén 2-2-t mutatott az eredményjelző. Sőt, Mészáros Csaba góljával átvette a vezetést a BVSC, míg a túloldalon Gyapjas Viktor hárította magabiztosan a kapuját célzó lövéseket. A hátralévő két perc sem telt el eseménytelenül, Vuk Milojevic egalizált, majd Kovács Péter fórgóljára Marko Radovic felelt, így 4-4-nél ért véget az első játékrész.

Akárcsak az első, a második felvonást is villámgyors találat nyitotta, ám ezúttal nem a vendéglátó, hanem a vendégegyüttes volt eredményes, Gyárfás Tamás iratkozott fel a gólszerzők közé. Akciógóljára hazai dupla volt a válasz, Dusan Vasic és Gavril Subotic találataival átvette a vezetést a Crvena Zvezda. Újfent érkezett Kovács Péter, aki ezúttal centerből villant, de erre is volt válasza a belgrádiaknak: a hazánkban korábban szintén megforduló Ivan Basara váltotta gólra csapata emberelőnyét, 7-6.

A térfélcsere után mezőnyben folyt az adok-kapok, melynek végén a negyedik minutumban Drasko Gogov volt eredményes fórból, kettőre növelve a differenciát. Kemény Kristóf tanítványai azonban nem hagyták ezt sem szó nélkül, Tátrai Dávid önmaga harmadik, csapata hetedik gólját szerezte. Alesksandar Filipovic legénysége még magasabb fokozatra kapcsolt, Dusan Markovic és Marko Radovic találatával próbálta nyitni az ollót és hízlalni a különbséget a házigazda. A harmadik részeredményt a feltartóztathatatlan Tátrai Dávid állította be, 10-8.

Óriási izgalmak között kezdődött el a mindent eldöntő negyedik negyed. Az idő múlásával pattanásig feszültek az izgalmak, miközben mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet és a továbbjutást. Ennek megfelelően hatalmas harc zajlott a mezőnyben, és egyszer-egyszer a kapusokat is megtornáztatták a felek, a zuglóiak junior világbajnoka, Gyapjas Viktor nagyszerűen védett. A hosszas gólcsendet végül Gyárfás Tamás törte meg az ötödik percben, mellyel újra egy gól volt a különbség. Teltek-múltak az értékes percek, mígnem másfél perccel a mérkőzés vége előtt Dusan Vasic előnygóljával ismét kettő volt közte. Felváltva támadtak a felek, talpon állt az egész uszoda, felrobbant a lelátó, mikor négy másodperccel a lefújás előtt Dusan Vasic újra betalált, gólja ezúttal azonban már háromgólos győzelmet és továbbjutást jelentett a Crvena Zvezda számára... Hiába küzdött tehát hatalmasat a BVSC-Zugló csapata, a LEN Eurokupa legjobb 16 csapata között zárta a 2023/2024-es kiírást a második számú nemzetközi kupasorozatban. Fel a fejjel, fiúk!

LEN FÉRFI EUROKUPA NYOLCADDÖNTŐ, 2. mérkőzés
Szerbia/Belgrád - Milan Gale Muskatirovic Sportközpont, 2024.03.23.

BVK Crvena Zvezda - BVSC-Zugló 12-9 (4-4, 3-2, 3-2, 2-1)
Vezette: DERVIEUX Sebastien (francia), VASILEIOU Konstantinos (görög)

BVK CRVENA ZVEZDA: Vladimir Misovic - Dusan Markovic 1, Gavril Subotic 2, Dusan Vasic 3, Ivan Basara 1, Seman Lukas 1, Vuk Milojevic 1. Csere: Nikola Bursac, Relja Dankovic, Drasko Gogov 1, Milos Vukicevic, Marko Radovic 2. Vezetőedző: Alesksandar Filipovic

BVSC-Zugló: Gyapjas Viktor - Tátrai Dávid 4, Mészáros Mátyás, Csacsovszky Erik, Csacsovszky Alex, Gyárfás Tamás 2, Horváth Ákos. Csere: Csapó Miklós, Mészáros Csaba 1, Kovács Péter 2, Gál Dávid, Bundschuh Erik. Vezetőedző: Kemény Kristóf

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay