Eurokupa: Kétgólos előnnyel várják férfi vízilabdázóink a visszavágót

Eurokupa: Kétgólos előnnyel várják férfi vízilabdázóink a visszavágót

Nagyszerű hangulatban, izgalmas mérkőzésen 13-11-re győzött a BVSC-Zugló férfi vízilabdacsapata a szerb Crvena Zvezda ellen az Eurokupa nyolcaddöntőjének első találkozóján. Mindez azt jelenti, hogy Kemény Kristóf tanítványai kétgólos előny birtokában utazhatnak két hét múlva a belgrádi visszavágóra.

Fantasztikus légkör uralkodott a Szőnyi úti uszodában, a csapatokat Létay Krisztián tanítványai vezették fel büszkén a bemutatáshoz, a lelátón pedig a BVSC ifjú reménységei, Balogh Botond és Varga Ábel - dobbal és dobverőkkel - biztosították a hangulatot.

Eközben a medencében már az első percekben hatalmas iramot diktáltak a csapatok. A vezetést a vendéglátó BVSC-Zugló csapata szerezte meg a harmadik percben, Gyárfás Tamás köszönt be Vladimir Misovic kapujába. Lövésére a szerb Crvena Zvezda rögtön ellentámadásból válaszolt, Gavril Subotic fórgóljával. Nem hagyta azonban ezt annyiban Kemény Kristóf együttese, Csapó Miklós és Kovács Péter találataival meglépett 3-1-re a házigazda, miközben a kapuban a junior világbajnok Gyapjas Viktor állta útját az ellenfél lövéseinek. Az első etap Milos Vukicevic emberelőnyben értékesített góljával zárult, 3-2.

A második játékrész hasonlóan indult, akárcsak az első: Gyárfás Tamás talált be, balkezesünk ezúttal a rövid sarkot pókhálózta ki. Nem sokkal később Csacsovszky Erik is feliratkozott a gólszerzők közé, háromra növelve ezzel a különbséget. A folytatásban rákapcsoltak Alesksandar Filipovic tanítványai és Dusan Markovic duplájával egyre zárkóztak. Gyárfás Tamás után csapatkapitányunk, Csapó Miklós is megszerezte a második gólját, majd az utolsó minutumban a korábban hazánkban is megforduló Seman Lukas villant, 6-5.

Nagyszünet után ismét meglépett a BVSC. Mészáros Mátyás, Csapó Miklós és Gál Dávid találataival már négygólos differencia állt a Laky Károly uszoda eredményjelzőjén. A vendégek Dusan Vasic révén szépítettek, majd az utolsó előtti percben Gavril Subotic lőtte ki a hosszút, megszerezve ezzel önmaga második, csapata hetedik gólját, 9-7.

A negyedik negyedben gyakorlatilag felrobbant a létesítmény, olyan hangulat tombolt a lelátón, melyet a megúszó Csacsovszky Erik gólja tovább fokozott. A szurkolás a folytatásban sem hagyott alább, sőt! Csapatkapitányunk, Csapó Miklós újabb találattal hálálta meg a támogatást, és megszerezhette volna az ötödik gólját is, ám a Crvena Zvezda kapusa, Vladimir Misovic védte a büntetőjét. Eközben a túloldalon Gavril Subotic és Dusan Vasic góljaival kapaszkodott a Zvezda. Ámbár a kapitányunkhoz hasonlóan feltartóztathatatlan Gyárfás Tamás emberelőnyös találatával próbált ellépni a BVSC, Gavril Subotic jóvoltából csak-csak zárkózott a vendégegyüttes. Az összecsapás villámgyors gólváltással zárult, Tátrai Dávid góljára az ötig meg sem álló Gavril Subotic felelt.

A BVSC-Zugló csapata kiváló hangulatban, de kemény és nehéz mérkőzésen 13-11-re legyőzte a szerb Crvena Zvezda csapatát. A visszavágót május 23-án, szombaton a szerb fővárosban, Belgrádban rendezik. A mérkőzést Kemény Kristóf együttese kétgólos előny birtokában várhatja!

LEN FÉRFI EUROKUPA NYOLCADDÖNTŐ, 1. mérkőzés
Budapest – Szőnyi úti uszoda, 2024.03.08.

BVSC-Zugló - BVK Crvena Zvezda 13-11 (3-2, 3-3, 3-2, 4-4)
Vezette: COLOMBO Raffaele (olasz), SEGURANA Pau (spanyol)

BVSC-Zugló: Gyapjas Viktor - Tátrai Dávid 1, Csapó Miklós 4, Mészáros Mátyás 1, Csacsovszky Erik 2, Csacsovszky Alex, Mészáros Csaba, Gyárfás Tamás 3, Kovács Péter 1, Gál Dávid 1, Bundschuh Erik, Horváth Ákos, Györke Zsolt. Vezetőedző: Kemény Kristóf.

BVK CRVENA ZVEZDA: Vladimir Misovic, Nikola Bursac, Relja Dankivic, Dusan Markovic 2, Gavril Subotic 5, Dusan Vasic 2, Drasko Gogov, Ivan Basara, Mikos Vukicevic 1, Lukas Seman 1, Vuk Milojevic, Marko Radovic, Mihajlo Ivanovic. Vezetőedző: Alesksandar Filipovic

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay