Dráma hat felvonásban

Dráma hat felvonásban

Igazi meccshangulat fogadta szombat késő délután a csapatokat röplabdacsarnokunkban, amely teljesen megtelt az NB II döntőjének visszavágójára. Ráadásul a szülők, hozzátartozók, utánpótláscsapatok és a labdarúgó mérkőzésről ismert BVSC-s szurkolóicsoport együttes erővel remek hangulatot varázsolt a létesítménybe. Ott voltak a drukkerek között többek között szakosztályunk legendái is: dr. Kotsis Attiláné, Prima Primissima díjas mesteredző, mindenki „Gabi nénije”, Tatár Mihály, 265-szörös válogatott, a BVSC korábbi vezetőedzője és Tatár Mihályné, a BVSC röplabda szakosztályának korábbi vezetője, így tényleg ünnepi hangulat fogadta a lányokat.

Aztán a találkozó is ennek megfelelően kezdődött és a BVSC diktálta a tempót már négy ponttal is vezettek a mieink. 15:15 után viszont a Veszprém kihasználta a hibáinkat és végül 25:19-re megnyerte a szettet. A második játszmához sajnos nem sok közünk volt, így a vendégek a 25:9-es győzelemnek köszönhetően már 2-0-ra vezettek.

Ekkor azonban bejött a váltás Daróczi Gergely vezetőedzőnktől és egy teljesen más arcát mutatta a csapat. Bár 14:6 után 18:14-re még zárkóztak a bakonyiak, de ez az előny már kitartott a végéig (25:21). Ez pedig lendületet adott a lányoknak és az sem zökkentette ki őket, hogy a vendégek 5:1-gyel kezdtek a folytatásban. A 9:6-os hátrány után viszont egy 6:0-s etappal fordított a BVSC és végül magabiztos 25:15-tel várhattuk a döntő játszmát. Pontosabban az első döntő játszmát, hiszen ez azt is jelentette, hogy ha megnyerjük ezt a párharcot, akkor jöhet a hatodik, vagyis aranyszett, ami dönt majd a feljutásról.

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen ehhez meg is kellett nyerni az ötödik felvonást. A mieink azonban folytatták remeklésüket és 3:0-val nyitottak. Innen pedig kezdődött egy kisebb húzd meg, ereszd meg játék. A Veszprém zárkózott, aztán a BVSC ellépett. A vége pedig 15:12 lett a javunkra, így eldőlt, hogy a mérkőzést 3-2-re megnyertük.

Aztán jöhetett az a bizonyos aranyszett. Ez is remekül kezdődött a szempontunkból, hiszen már 3:1 állt az eredményjelzőn. Innen viszont a vendégek kapcsoltak másik fokozatra és fordítottak. 7:11 után azonban hamar 10:11-re módosult az állás, a lányok bizonyították sokadszorra is, hogy képesek felállni bárhonnan. Sajnos a végjáték viszont nem a miénk volt (12:15), talán kicsit már fáradt is a heroikus küzdelem végén együttesünk, ami nem csoda. Így a Veszprém jutott fel egyeneságon az NB I-be.

„Nagyon nehéz ilyenkor mit mondani, hiszen a szavak nem sokat érnek mikor ilyen drámai csatán van túl egy csapat. Immáron négy hete az életünkért játszunk és sajnos talán ez is közre játszott abban a másfél szettes rövidzárlatban, ami ilyen nehéz helyzetbe hozott minket. De megint felálltunk és visszajött a csapat – immáron nem is tudom hányadszor a szezonban és óriásit harcolt. Ez ma nem volt elég a feljutáshoz, de innen már nem állhatunk meg. Jövő héten neki megyünk újra!” – nyilatkozta Daróczi Gergely.

Azonban nem szabad csüggedniük a mieinknek, hiszen ezzel a hozzáállással, küzdeni tudással nem kérdés, hogy megérett a BVSC is az NB I-re. Azt tapasztaltuk és még tapasztaljuk is, hogy ezt nem adják könnyen. A lányoknak viszont a harmadik szettől mutatott lenyűgöző tartásból erőt kell meríteniük, még akkor is, ha most nehéz az elveszített párharc után. Hiszen a következő hétvégéken a Kispest ellen már jön is az osztályozó, ahol kiharcolhatjuk a feljutást!

„A Kispest idén az NB I-ben edződött végig, ráadásul majdnem bejutott a felsőházi rájátszásba. Utána nem úgy sikerült a szezon hátralévő része ahogy tervezték, de nyilván nekik is az a céljuk, hogy kiharcolják az NB I-es tagságot. Hasonlóan szoros párharcra számítok, mint amilyen a Veszprém elleni volt. Két, szerintem azonos tudású csapat feszül majd egymásnak, reméljük ezúttal ebből mi jövünk ki jobban!” – tekintett előre vezetőedzőnk.

Szurkoljunk a folytatásban is a csapatnak! Hajrá BVSC!

 

Női röplabda NB II döntő, visszavágó

BVSC-Zugló–Veszprém Volley 3-2 (19:25, 9:25, 25:21, 25:15, 15:12) aranyszett: 12:15

Hasonló cikkek

Újabb nagy veszteség

Újabb nagy veszteség

Röplabdás május

Röplabdás május

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay