Drámai győzelem Budaörsön

Drámai győzelem Budaörsön

Öt szettes mérkőzésen győzték le a Budaörsöt röplabdázóink az NB I szombati játéknapján. Érdekesség, hogy ez a két csapat ebben az osztályban rendre ilyen kimenetelű mérkőzést vív egymással.

Nem mindennapos izgalmak közepette zsinórban 5. tétmeccsét is megnyerte női röplabda csapatunk, a bajnokságban pedig a harmadikat. Folytatva a hagyományokat, ezúttal is öt szettes csatában, csakúgy, mint tavaly Budaörsön, most is győztek a zuglói lányok. Leegyszerűsítve a páratlan szetteket a BVSC, a párosokat a BDSE nyerte.

Önbizalomnövelő és ellentmondást nem tűrő első szett után, kiélezett csatát láthatott a közönség. Az elveszített játszmák elején 0:6 ról és 2:8-ról kellett visszakapaszkodnia Daróczi Gergely lányainak. Ez mindig sikerült és még a fordítás is összejött, de a felzárkózás túl nagy energiákat kivett mindig a csapatból. A rövidített ötödik szettben előbb kétszer a BVSC-nek, majd egyszer a Budaörsnek volt mérkőzéslabdája, úgy, hogy közben ötpontos előnye is volt már a vasutas lányoknak, ám az egész meccset egyedüli liberóként végig játszó Sartoris Petra elképesztő mentése után visszajött az esély és a harmadik meccslabdát követően 17:15-re megnyerte a meccset 3-2-re a BVSC.

Az ellenfélből az egyaránt 20 pont felett termelő Pisák Flóra és Horváth Petra nyújtották a legjobb teljesítményt. A Budaörsnek az egész meccsen meggyűlt a baja Riczkó Gabi nyitásaival és a végén is két ilyen vezetett sikerhez, de összességében 3-4 játékos is ha nem is kimagaslóan, de az átlagosnál jobb teljesítménye kellett a győzelemhez. A meccs után Daróczi Gergelynél arról érdeklődtünk, hányszor kap infarktust egy ilyen találkozón a vezetőedző.

„Itt most volt erre mód bőven, iszonyatosan hullámzott a mérkőzés, háromszor megnyertük és ennyiszer el is veszítettük. A vége óriási lutri volt. Úgy látszik a Budaörs ellen ez egy ilyen történet, két éve a Magyar Kupában még NB II-esként is ötszettes meccset játszottunk, a bajnokságban pedig eddig szintén ez volt az eredmény, úgy látszik a játékstílusa is közel áll egymáshoz a két csapatnak. Sajnos a páros játszmák elejébe nagyon belealudtunk, amit én koncentrációs hibának tudok be, de kettőt pislantottunk és 1-6-ról, 2-8- ról már nem olyan egyszerű visszajönni, még ha mindig sikerült is. Nem ez volt a szezon legjobb játéka, de mivel megtudtuk nyerni, ezért bízom benne lélektanilag sokat számít majd, főleg, hogy jövő héten az első számú magyar csapattal a Vasassal játszunk hazai pályán a Magyar Kupában, vasárnap pedig Újpestre három pontért megyünk, mert úgy érzem ma azért egyet itt hagytunk” – értékelt vezetőedzőnk.

Várunk mindenkit szeretettel a klasszisokkal felálló Vasas elleni meccsre is a Szőnyi útra kedden este fél 8-tól, és lelkes szurkolóink buzdítását a hétvégi Újpest elleni rangadóra is vasárnap 18 órától a IV. kerületben.

Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay