Megnehezítették röplabdázóink a címvédő dolgát

Megnehezítették röplabdázóink a címvédő dolgát

Elképesztő teljesítményt nyújtott a Magyar Kupa- és bajnoki címvédő Vasas Óbuda ellen a BVSC-Zugló a női röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A mieink a végére kicsit elfáradtak, de két szettig nagyon megnehezítették riválisunk dolgát.

Valószínűleg kevesen érkeztek kedden este úgy a Szőnyi útra, hogy a BVSC-nek komoly esélye lenne a hazai porondon egyeduralkodó Vasas ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Szerencsére csapatunk másképp gondolta ezt és már az első szettben remek teljesítményt tett le a pályára. Mondhatni nem volt elveszett labda a mieink számára, pedig az ellenfél rutinos játékosai mindent megtettek, hogy olyan színvonalat diktáljanak, amelyhez a BVSC az NB I-ben nem szokhatott hozzá. Ennek ellenére az első játszmában szinte végig Daróczi Gergely tanítványai diktálták a tempót és 17:13-nál már néggyel is vezettek. Sőt, a szett hajrájában is volt esély az álomszerű eredményre, de így sem volt szégyellnivaló a 22:25-ös nyitóetap után.

Aztán úgy tűnt a Vasas még magasabb szintre kapcsolt és rögtön a második játszma elején 7:1-re ellépett. A BVSC-s lányok viszont innen is felzárkóztak, sőt a végjátékban 20:20 után vezettek is. Nem véletlen, hogy a vendégek mesterének dühös hangjától volt hangos a BVSC csarnok ebben a periódusban, valamint a lelkes hazai közönség is elnyomta az ekkor épp elcsendesedő, de amúgy szintén remek hangulatot teremtő Vasas-tábort – amely megtapsolta csapatunkat –. Végül a vendégek a hajrában higgadtabbak voltak, így 25:23-ra nyertek.

A harmadik felvonásra kicsit elfáradtak a lányok és kijött a két csapat közti különbség, de így is több meccslabdát sikerült hárítani (13:25). Bár a Vasas 3-0-ra nyert és bejutott a negyeddöntőbe, de az első két szettben mutatott teljesítmény után maximálisan megilleti a dicséret a mieinket is.

„Nagyon jól játszottunk, bátrak voltunk, belementünk úgy a helyzetekbe, amit kértem tőlük a meccs előtt az öltözőben. Az első két szettben szinte végig nagyon jó volt a nyitás-fogadásunk, ez volt a kulcsa az egésznek, illetve jól szerváltunk. Sajnos a harmadik szettre elfáradtunk. Ott pont a fogadás volt, ami nem működött. Gratulálok a lányoknak, mert helyén volt az eszük és a szívük. Mentünk minden labdáért és nagyon szépen dolgoztunk blokkban, valamint védekezésben” – értékelt a találkozó után Daróczi Gergely vezetőedzőnk.

Szerencsés-Miklai Zsanett már sok nagy párharcot megélt, ennek ellenére számára is meglepetés volt ez a remek kezdés.

„Számunkra is szerintem meglepő volt az első két szett eredménye. Nagyon jól küzdött a csapat. Az utolsó szettben azért kijött a két együttes közötti különbség, de így is rendkívül büszke vagyok a lányokra. Le a kalappal előttük! Ha valaki ezt az eredményt mondja meccs előtt, én akkor nagyon boldog lettem volna. Csapatként is jól játszottunk, de egyénenként is voltak kiemelkedő teljesítményeink. Nem szabad elszállnunk, de ebből mindenképpen meríthetünk a bajnokság folytatásában. Ha ilyen koncentráltan és magabiztosan tudunk játszani, akkor bármire képesek lehetünk” – nyilatkozta játékosunk.

Legközelebb vasárnap az UTE U21-es csapatának vendégeként lépnek pályára a mieink az NB I-ben. Hajrá, BVSC!

Röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntő

BVSC-Zugló–Vasas Óbuda 0-3 (22:25, 23:25, 13:25)

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay