Őszi visszatekintés: női röplabda

Őszi visszatekintés: női röplabda

Folytatjuk sorozatunkat és ezúttal női röplabdázóink eddigi teljesítményére tekintünk vissza. Az értékelésnél könnyű dolgunk van, hiszen Daróczi Gergely együttese hibátlan mérleggel vezeti a bajnokságot!

Két éve a pandémia miatt hamarabb lezárták a bajnokságot, tavaly pedig kevésen múlott női röplabdázóinknak az NB II megnyerése. Idén viszont egyértelműen az aranyérem a cél és ennek megfelelően teljesít eddig a csapat. A kilenc meccsből hatot három szettben, kettőt pedig négyben sikerült abszolválnia a BVSC-nek. Csupán a Szeged elleni idegenbeli találkozó zárult 3-2-es eredménnyel, szerencsére a javunkra. Ráadásul ott 2-0-s hátrányból tudtunk fordítani. Így Daróczi Gergely akár annyival is összegezhette volna az őszt, hogy „minden remek, csak így tovább”. Azonban vezetőedzőnk bővebben is értékelte a látottakat.

„Nagy változás és előrelépés volt az előző szezonhoz képest, hogy vert helyzetben sem adták fel a lányok. Játszmán belül is tudtunk fordítani, de szetthátrányból is. Ez pedig nagyon fontos, mert azt mutatja, hogy mentálisan van tartása a csapatnak és nem zuhannak össze a lányok, ami a jövőre nézve bizakodásra ad okot. Összesen négy szettet veszítettünk, de mindegyiket a lehető legkisebb különbséggel, azaz két ponttal” – értékelt a szakember honlapunknak.

Az alapszakaszból még három összecsapás van hátra, de jó eséllyel az első helyen végeznek a mieink és pontelőnnyel kezdhetik meg a rájátszást. Szombaton az UTE-t fogadjuk a Szőnyi úton, ahol szintén a győzelem a cél.

„Szeretnénk az alapszakaszból hátralévő meccseket megnyerni. Bár elégedett vagyok az eddigiekkel, de mindig van fejlődési lehetőség. A taktikai dolgokat folyamatosan fejlesztjük. Ha a stabil alapjáték rendben lesz, akkor bizakodhatunk a jó eredményeben a szezon végén is.”

Sok sikert kívánunk a lányoknak! Hajrá BVSC!

Hasonló cikkek

Újabb nagy veszteség

Újabb nagy veszteség

Röplabdás május

Röplabdás május

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay