„A sikerekkel tudom jelezni, hogy lehet tőlem félni” – Márton Anna

„A sikerekkel tudom jelezni, hogy lehet tőlem félni” – Márton Anna

A következő versenyen már az olimpiai kvóta lesz a cél női kardozóink számára, akik vb-címvédőként várhatják ezt az időszakot. A csapatba szülése után remek eredményekkel visszatérő Márton Annával beszélgettünk!

Február elején azt mondtad, hogy cél a világranglistán a legjobb 16 közé jutás. Kétszer is nyolcas döntőbe jutottál ebben az évben, hogy értékeled ezt az időszakot?

Valami ilyesmire számítottam, látom magamon a fokozatos javulást, úgyhogy elégedett vagyok. Természetesen ez még nem a csúcsformám, de ezt még nem is most szerettem volna elérni, tudom, hogy min kell még javítanom. Ami nagyon fontos, hogy tudtam élvezni a versenyeket és így vágok neki a kvalifikációnak is, hogy már várom a következő kihívásokat és nincsen bennem görcsösség. Az utolsó versenyemen már az éremszerzés is nagyon közel volt, csupán egy tuson múlott. Csak egy pici hiányérzetem van, hogy az még nem lett meg. De úgy vagyok vele, hogy amikor majd nagyon fontos lesz, akkor majd összejön.

Jó visszajelzés lehet számodra, hogy a remek egyéni eredmények azt mutatják, félhetnek az ellenfelek tőled. Te mennyire látod ezt a páston?

Igen, ez is a célom. Az utolsó versenyemen volt egy olyan győzelmem is a nyolcba jutásért az ukrán Olga Harlan ellen, aki ellen még pályafutásom alatt egyszersem nyertem. Most nagy kihagyás után végre megtört a jég. Úgyhogy ez egy nagy skalp volt, aminek nagyon örültem. Előtte egy olasz riválist győztem le, aki versenyeket nyert és érmeket szerzett. Ezekkel a sikerekkel szerintem tudom jelezni, hogy lehet tőlem félni és úgy érzékelem, hogy látják az edzők és versenyzők is, hogy elég jó formába kezdek lendülni. Nyilván fontos is, hogy úgy álljanak fel ellenem, hogy egy kis félelem legyen bennük, mert az sosem árt. Úgyhogy nagyon bizakodó vagyok a kvalifikáció előtt.

A csapattal negyedikként zártátok az utolsó világkupát. Milyen volt oda is visszatérni és egy vb-győztes csapatba becsatlakozni?

Nagyon összetartó a válogatottunk, szerintem még sosem volt ennyire erős. Remekül kiegészítjük egymást. Nagyon motiváltak a lányok és én is a vb-aranyérem után. Természetesen ezzel vannak elvárások is, de bizakodó vagyok e tekintetben is. Nehéz dolgunk lesz a kvalifikáció alatt, a kvóta biztosan nem fog az ölünkbe hullani. Nagyon kemény egy évünk lesz csapatszinten. De mindenki motivált és egységesek vagyunk. Sok jó európai csapat van, akiket le kell győznünk. Talán még nehezebb dolgunk lesz, mint az előző olimpián, viszont mi is erősebbek vagyunk szerintem.

Hogyan várjátok az olimpiai kvalifikáció rajtját?

Nagyon jó pozícióból startolhatunk, hiszen jelenleg a harmadik helyen állunk, köszönhetően a vb-aranynak. De ahhoz, hogy ott is maradjunk elől, a következő versenyeken is jól kell szerepelnünk. Fontos, hogy nem szabad nagyon hátra csúszni, mert az lényeges lesz, hogy ne a legnehezebb ellenfelekből kapjunk az első asszókban. Ha a legtöbb versenyen a négyben leszünk és egy-két érem is becsúszik, akkor viszont nem lesz gond. Ez a célunk, hogy stabilan a legjobbak között legyünk folyamatosan. Ha ez sikerül, akkor pedig meglesz a kvóta!

Sok sikert kívánunk ehhez a csapatnak!

Fotó: hunfencing.hu

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay