Érmes remények a vívó-világbajnokságon

Érmes remények a vívó-világbajnokságon

Július 22-étől jövő vasárnapig olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságot rendeznek Milánóban, ahol női kardban és férfi párbajtőrben is jó előjelekkel várjuk a versenyt. Vb-indulóinkkal beszélgettünk a rajt előtt!

A női kardcsapat címvédőként utazott el Milánóba, a négy tagú kvartett összetétele azonban változott a tavalyi vb-hez képet, hiszen Márton Anna visszatért. Sajnos tavasz végére kiújult a sérülése, de egy speciális térdvédővel ott lehet majd a páston és segítheti a válogatottat.

„Teljes mértékben összebarátkoztam vele, igazából nem is érzem, hogy rajtam van. Úgy érzem jó formában vagyok, úgyhogy bármi összejöhet egyéniben. Az utolsó versenyeken már érmet is sikerült szereznem. Igazából nincsenek elvárásaim egyéniben, mert a csapaton van a hangsúly. Szeretnék felszabadultan vívni. A csapat kicsit stresszesebb lesz, de szerintem a lányokkal sok erőt tudunk egymásnak adni és az segíteni fog minket” – nyilatkozta világbajnoki bronzérmes kardvívónk, aki egyéniben kiemeltként a főtáblán kezd.

Pusztai Liza és Szűcs Luca viszont már a selejtezőben pástra lép hétfőn, de számukra is a csapat lesz az elsődleges.

„Egyéniben egyelőre csak jó vívást várok magamtól, hogy amit gyakoroltam az edzéseken, azt meg tudjam mutatni” – kezdte Luca. „Én az egyénit egy felkészítőversenyként fogom fel a csapat előtt. Természetesen ha jól sikerül, akkor nagyon örülök majd neki, de most a csapat az első számunkra az olimpiai kvalifikáció miatt” – tette hozzá Liza. „Szerintem az lesz a titka a sikerünknek, ha nem teherként éljük meg az elmúlt időszak kiemelkedő eredményeit és felszabadultan vívunk majd” – zárta gondolatait Pusztai.

Férfi párbajtőrben is komoly az elvárás, hiszen pár héttel ezelőtt Krakkóban Európa-bajnok lett a csapat. Andrásfi Tiborék Milánóban is fontos lépést tennének az olimpia felé még akkor is, ha nem lesz könnyű a legnépesebb szakágban.

„Még nem volt időnk kiélvezni az Eb-győzelmet, hiszen szombaton hazautaztunk Krakkóból és hétfőn már Hódmezővásárhelyen voltunk edzőtáborban. Ott tudtuk kicsit feldolgozni a történteket. Nem elégedtünk meg a fiúkkal azzal a sikerrel, hanem készültünk a vb-re, mert nagyon sok pontot ad az olimpiai kvalifikációban. Továbbá még nincs érmünk vb-ről, ami plusz motivációt ad” – árulta el párbajtőrözőnk.

Andrásfi már vasárnap pástra lép a selejtezőben, pedig nem kellett volna sok ahhoz, hogy egyből a főtáblán kezdje a vb-t. A következő héten ezen a linken folyamatosan követjük majd sportolóink eredményeit az úszók világbajnoki szereplésével párhuzamosan!

Sok sikert kívánunk a magyar csapatnak és vívóinknak!

Fotók: Magyar Vívó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay