Újra világbajnok a női kardcsapat!

Újra világbajnok a női kardcsapat!

Megvédte címét a magyar női kardcsapat a világbajnokságon! Ezúttal a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállításban nyertek a mieink, három BVSC-s lánnyal a soraikban!

Tavaly hatalmas meglepetésként könyvelhettük el, hogy Márton Anna távollétében – szülés és sérülés után még nem lehetett ott Kairóban sportolónk –, világbajnok lett a Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat, története során először. Azóta visszatért a harmadik BVSC-s is a csapatba, és bíztunk benne, hogy az olimpiai kvalifikáció szempontjából nagyon fontos világbajnokságon sikerül ismét legalább a négy közé jutni majd Milánóban.

A nyolcaddöntőt még szombaton sikerrel vették a lányok Lengyelország ellen (45:39), vasárnap délelőtt pedig következett a jó nevekből álló görög csapat. A 45:35-ös győzelem azt jelentette, hogy idén is biztosan éremért vívhatnak a mieink. A legjobb négy között aztán Liza vezetésével Dél-Koreát is sikerült felülmúlni 45:39-re.

Aztán a finálé egyben visszavágója is volt a tavalyi döntőnek, hiszen ismét a franciák ellen lépett pástra a magyar válogatott.

Az első páros után ellenfelünk vezetett 5:2-re, és úgy tűnt ezúttal a franciák irányíthatnak, mert az 5. asszó után már 25:18-as volt riválisunk előnye. Aztán cseréltek a mieink. Jött Márton és egy elképesztő meneteléssel (11:5) visszahozta a magyar csapatot a meccsbe. Így a döntő utolsó harmadára már csak 30:29-es hátránnyal fordult válogatottunk. Ez pedig lendületet adott a lányoknak Battai, Márton és Pusztai is pluszban zárta a saját asszóját, így a végén már nagyon izgulnunk sem kellett. A női kardcsapat 45:38-ra legyőzte Franciaországot, így megvédte címét az ezúttal Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállításban pástra lépő kvartett!

Gratulálunk a lányoknak és edzőiknek! Nem mellesleg ezzel a sikerrel hatalmas lépést tettek a mieink az olimpiai kvalifikáció felé! Büszkék vagyunk Rátok!

Fotó: Magyar Vívó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay