Ez történt júliusban

Ez történt júliusban

Júliusban kiemelkedett a női kardozók történelmi világbajnoki címe, de a női vízilabda-válogatott is vb-ezüstérmes lett. Továbbá a korosztályos világversenyeken is jól szerepeltek sportolóink!

Két BVSC-s vívóval, Pusztai Lizával és Szűcs Lucával a soraiban írt történelmet a magyar női kardválogatott, miután a kairói világbajnokság döntőjében a lányok 45:40-re legyőzték a franciákat, így a szakág első aranyérmét szerezték!

Egy arany- és egy bronzérem volt úszóink mérlege a junior Európa-bajnokságon. Székely Áron és Bóna Benedek, valamint edzőjük, Nagy Péter is elégedetten értékelte a kontinensviadalt. Sajnos Benedek számára koronavírus-fertőzés miatt hamarabb véget ért az Eb.

BVSC-s úszó szerezte a magyar küldöttség első érmét a besztercebányai EYOF-on! Ráadásul rögtön a dobogó legfelső fokára állhatott fel Elekes Tamara 400 méter vegyesen!

Olimpiai bronz-, világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérem. A válogatottban ezeket a remek eredményeket érte el Leimeter Dóra a BVSC sportolójaként. Bár a kiváló vízilabdázó távozott egyesületünktől, jó emlékekkel tekint vissza az itt eltöltött évekre.

Sokaknak a nyári időszak a pihenésről szólt, azonban Fekete Flóra két világversenyen is ott volt. A korosztályos Európa-bajnokságot ezüstéremmel zárta a magyar női vízilabda-válogatottal!

Nem volt nagy változás labdarúgóink keretében az NB III Keleti csoportjának rajtja előtt. Legalábbis a tavalyi alapcsapatból sokan maradtak, így Urbán Flórián vezetőedző összeszokott társasággal kezdhette meg a szezont!

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay